Penzioneri na severu Kosova pozvali na opštenarodni skup, podržala ih Srpska lista

protesti mitrovica transparent
FOTO: KoSSev

Prvo je TV Most objavio da će se u severnoj Kosovskoj Mitrovici u ponedeljak održati „Veliki opštenarodni protestni skup“, koji je za ovu televiziju najavilo, ali i prijavilo Kosovskoj policiji Udruženje penzionera. Kada je još nekoliko provladinih portala sa apostrofiranim naslovima prenelo ovu vest, onda se oglasila Srpska lista da to podrži. Najavama prethodi i poziv Delija u Beogradu državi da „zaustavi iseljavanje Srba sa Kosova i Metohije“.

Penzioneri na čelu opštenarodne akcije

„Srpski narod sa Кosova i Metohije, održaće u ponedeljak u 12 časova u Кosovskoj Mitrovici veliki protestni opštenarodni skup kojim žele da skrenu pažnju čitavom svetu i međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj, posebno zbog odluke Prištine i Aljbina Кurtija o ukidanju dinara kojom im se ugrožava ostanak i opstanak na njihovim ognjištima“, javio je TV Most, pozivajući se na Udruženje penzionera.

Znaju mitrovički penzioneri ko im dolazi. Oni očekuju veliki broj svojih sunarodnika: zdravstvene radnike, prosvetne radnike, socijalno ugrožene, studente i omladinu.

„Jednom rečju sve one kojima je direktno ugrožena egzistencija nepravednim merama iz Prištine”, najavljuje ova televizija.

Srpska lista: Da ostanemo u miru na vekovnim ognjištima

Da Srpska lista podržava ovaj skup, upravo su saopštili, uz pozivanje na najave „ujedinjenih penzionera“.

„I ujedno pozivamo sve naše građane sa Кosova i Metohije da u ponedeljak 12. februara u 12 časova uzmu učešće u ovom demokratskom protestu građana a protiv odluke režima u Prištini da se ukine dinar i platni promet, ali i protiv jednostranih poteza protiv interesa srpskog naroda, od hapšenja naših nevinih sugrađana, militarizacije severa, pa sve do brutalnog upada kosovskih specijalaca u prostorije srpskih institucija, od privremenih organa pa do ambulanti, pošte i prostorija nevladinih organizacija“, navela je Srpska lista u saopštenju.

„Od izuzetnog je značaja da svojim prisustvom u velikom broju pokažemo Prištini da se protivimo ovim antisrpskim odlukama i da želimo da u miru ostanemo da živimo na svojim vekovnim ognjištima“, dodaju.

Delije pre svih: Predstavili novi slogan „Državo, zaustavi iseljavanje Srba sa Kosova!“

I Delije su aktivne u Beogradu. Poruku „Državo, zaustavi iseljavanje Srba sa Kosova!“, Delije su sinoć istakle na košarkaškoj utakmici Crvena zvezda – Žalgiris, ali i danas na ulicama Beograda. Na velikoj zastavi Srbije, u središtu je mapa Kosova.

Navijači Crvene zvezde su se okupili danas kod Hrama Svetog Save i uz isticanje navedene poruke, prošetali do stadiona „Rajko Mitić“ na prolećnu premijeru protiv Voždovca.

Skup u Mitrovici u ponedeljak u podne kod trga Braća Milić

Prema saopštenjima, skup u Kosovskoj Mitrovici je zakazan u ponedeljak u podne u blizini trga Braće Milić.

U vezi sa novim porukama i najavama događaja koji se pokreću nakon ovonedeljne sednice SB UN, stižu već prvi komentari na mrežama. Nekadašnji funkcioner Srpske radikalne stranke a sada vođa pokreta „Ljubav vera nada“, Nemanja Šarović, ovako vidi situaciju:Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.