Radio Goraždevac: Završena akcija u Goraždevcu, iznešeni računar i arhiva?

Vest je ažurirana

Radio Goraždevac u međuvremenu je javio da je pretres završen. Predstavnici osnovnog javnog tužilaštva u Peći napustili su poštu u popodnevnim satima zajedno sa pripadnicima kosovske policije, odnoseći nekoliko kesa u kojima se pretpostavlja da su se nalazila dokumenta i arhiva pošte. Radio Goraždevac nezvanično saznaje da tužilaštvo ispituje koliki je broj korisnika, njihove detalje i iznos dinara kojim pošta raspolaže.

Kako ovaj medij nezvanično saznaje tužilaštvo ispituje koliki je broj korisnika, njihove detalje i iznos dinara kojim pošta raspolaže, navodi ovaj medij.

Ujedno navode da je zaplenjen i jedan kompjuter.

Reagovali su Srpska lista i direktor Kancelarije za KiM.

16:35 – Kosovska policije u Pošti u Goraždevcu

Kosovska policija upala je danas oko 15.00 časova u prostorije Pošte Srbije u Goraždevcu, piše Radio Goraždevac.

Ispred objekta pošte nalaze se vozila Policije Kosova, tužilaštva a prošlo je i vozilo italijanskog tima za monitoring LMT koje se nije zaustavilo.

Ovaj radio javlja da je policija navodno pre upada snimala i proverala meštane koji su sa bankomata pokušali da podignu novac.

„U jednom trenutku proveravala je i snimala građane koji su pokušali da podignu novac na bankomatu. Jedan od meštanina iz Goraždevca kaže da u tom trenutku nije mogao da podigne novac, na bankomatu je stojala poruka da nema novca“, javlja ovaj medij.

Pretres, kako navode, i dalje traje.

Kosovska policija radi u konsultaciji sa kosovskim tužilaštvom.

Radnici „Pošte“ iz Goraždevca na kratko su privedeni prošle nedelje, noseći dinarske penzije i socijalu lokalnim meštanima više sela u ovom kraju.

Istovremeno, kako saznajemo tada je zaplenjeno oko 4 miliona dinara. Taj novac nije još uvek vraćen, iako je više izvora potvrdilo ovu akciju Kosovske policije, ali ne i policija.

U istom mestu, kao i dva susedna sela u Osojanu i Vidanju, takođe prošle nedelje zatvoreni su srpski Privremeni organi.

Ove akcije Kosovske policije naišle su na novi talas kritika Beograda, kao i zapadnih ambasadora iz Prištine.

Na snazi je uredba CBK Kosova o valutama čime je praktično na Kosovu zabranjen dinarski platni promet.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Radio Goraždevac (@radio.gorazdevac)Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.