Haradinaj: Kurti regrutovan iz Srbije, sprovodi rusku agendu usmerenu na to da Kosovo udalji od SAD i EU

Haradinaj
FOTO: KoSSev

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; sinoćno izdanje)

Ramuš Haradinaj (Ramush Haradinaj), predsednik Alijanse za budućnost Kosova (AAK), izjavio je sinoć (emisija na TV Kljan) da je kosovski premijer Aljbin Kurti (Albin Kurti) „regrutovan iz Srbije”, prenosi Gazeta Express.

Prema njegovim rečima „to vrbovanje se dogodilo u vreme dok je bio u zatvoru u Srbiji“.

Haradinaj kaže i da „Kurti sprovodi rusku agendu“, koja je, prema njegovim rečima, „usmerena na to da Kosovo udalji od SAD i NATO“.

„Kažem vam da je Aljbin Kurti rehabilitovan u srpskom zatvoru. I pre nego što sam otišao u Srbiju bio sam blizak sa Srbima, ovde u Prištini. Prošlo je dosta vremena pre nego što je Aljbin postao portparol OVK, ne znam kako je stigao do tamo, ali istorija objašnjava da je on regrutovan. Sva ta dela imaju potencijal da nam izazovu veliku opasnost, da nas udalje od Amerike, od NATO-a i od evroatlantskih integracija. Ovaj čovek sprovodi rusku agendu i ovim populističkim aktima radi protiv sopstvene zemlje. Ja sam osoba koja govori bez oklevanja“, rekao je Haradinaj u emisiji na Klan Kosova, prenosi Gazeta Express.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.