Smenjen predsednik Sindikata KP koji je bio osumnjičen za neovlašćeno fotografisanje i snimanje

Kosovska policija / police UNIFORMA ZNAK
FOTO: KoSSev

Izvor: Koha (Tekst je preveden sa albanskog, naslov je adaptiran)

Sindikat Kosovske policije glasao je u nedelju za smenu svog predsednika, Imera Zećirija.

Sindikat je saopštio da je na vanrednoj skupštini koju je sazvao Upravni odbor glasano za Zećirijevu smenu.

Rečeno je da je u Skupštini prisutno 60 delegata od ukupno 73 koliko Skupština ima i da su anonimno glasali za Zećirijevu smenu.

„U Skupštini je prisustvovalo 60 delegata Skupštine od ukupno 73 delegata koliko ova Skupština ima i jednoglasno su, otvorenim glasanjem, svi glasali ZA razrešenje predsednika Sindikata Kosovske policije, Imera Zećirija. Generalna skupština SPK uverava sve članove Sindikata da će ovaj sindikat nesmetano nastaviti sa radom do sledeće skupštine, štiteći prava svakog zaposlenog u Kosovskoj policiji, unapređujući blagostanje i uslove rada“, saopšteno je.

Policijski inspektorat Kosova je, podseća Koha, 10. maja preporučio suspenziju policijskog poručnika zbog sumnje da je izvršio krivično delo „neovlašćeno fotografisanje i snimanje”.

Kako je naveo PIK, odeljenje za uviđaj je, po dobijanju obaveštenja, izašlo na lice mesta za koje se sumnja da je izvršeno krivično delo. U saopštenju se ističe da se to dogodilo u kancelarijama upravo Sindikata kosovske policije.

PIK je saopštio da su njihovii službenici kontaktirali nadležnog tužioca, preduzimajući konkretne istražne radnje zajedno sa relevantnim policijskim jedinicama.

Sindikat KP je u saopštenju za medije u petak uveče objavio da je suspendovani poručnik osumnjičen za „fotografisanje i druga neovlašćena snimanja“, predsednik istog (sindikata) – Imer Zećiri.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.