KFOR završio vežbu „Platinasta sablja 2024“

KFOR
FOTO: KFOR

Regionalna komanda KFOR-a „Zapad“, završila je danas vežbu „Platinasta sablja 2024“ u blizini aerodroma kod Đakovice.

Učestvovalo je nekoliko jedinica KFOR-a, uključujući turski operativni rezervni bataljon, vazduhoplovni bataljon i bataljon za obaveštajno nadgledanje i izviđanje. Izvedene su i zajedničke aktivnosti, uključujući kordon i pretragu, procedure medicinske evakuacije i upravljanje vazdušnim prostorom, navode iz KFOR-a.

„Završetak vežbe ‘Platinasta Sablja 2024’ predstavlja značajno dostignuće u našim kontinuiranim naporima da održimo bezbedno i sigurno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu, u okviru našeg mandata UN-a, zahvaljujući izvanrednoj posvećenosti i profesionalizmu koji su pokazali svi učesnici“, poručio je komandant KFOR-a, general Ozkan Ulutaš (Özkan Ulutaş).

KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat – zasnovan na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN-a iz 1999. godine – da obezbedi bezbedno i sigurno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu i slobodu kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno, poručuju iz ove misije.

A početkom maja u kampu „Vrelo“ kod Prištine održana je vežba „Zlatna sablja“.

KFOR, EULEX i Kosovska policija sutra u zajedničkoj vežbi „Zlatna sablja 2024”Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.