KFOR u zajedničkoj patroli sa Kosovskom policijom duž administrativne linije: Cilj podrška potrebama stanovništva

Italijanski vojnici KFOR-a
FOTO: NATO-KFOR

Italijanski vojnici KFOR-a Prvog Bersaljerijevog puka dodeljeni Regionalnoj komandi Zapad, sprovode koordinisane pešačke i motorizovane patrole sa Kosovskom policijom duž administrativne linije.

Kako je saopšteno iz KFOR-a, ove patrole dopunjuju druge aktivnosti u ovoj oblasti, uključujući projekte pomoći koje sprovode timovi za praćenje veze KFOR-a u cilju podrške potrebama stanovništva.

Poručuju da su „ovi napori deo svakodnevne misije KFOR-a širom Kosova i da garantuje bezbedno okruženje za sve ljude koji žive na Kosovu iu širem regionu“.

„KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat – zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine – da obezbedi bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu i slobodu kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno. KFOR je treći bezbednosni odgovor, posle Kosovske policije i misije vladavine prava EU (EULEX) respektivno, sa kojima radimo u bliskoj saradnji“, dodali su iz KFOR-a.

Početkom ovog meseca jedinice italijanskog inženjerskog voda ORF, sproveli su patrolu takođe duž administrativne linije.

Takođe, pripadnici italijanskog kontingenta KFOR-a, patrolirali su i tokom januara duž administrativne linije sa Srbijom.

Povećano prisustvo KFOR-a primetno je na severu Kosova od sukoba u Banjskoj, koji se dogodio 24. septembra, a snage KFOR-a povećane su za oko 1000 vojnika.

Pročitaj još na:

 

I turski vojnici u sastavu KFOR-a patroliraju duž administrativne linije

KFOR u „standardnoj bezbednosnoj patroli“ duž administrativne linije

Italijanski vojnici KFOR-a patrolirali duž administrativne linije

 

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.