Jednomesečni pritvor osumnjičenom ubici žene u Uroševcu

policija žuta traka kp
Foto: Koha

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Sud u Uroševcu odredio je pritvor od 30 dana 36-godišnjem Valjonu Aljijuu (Valon Aliu), osumnjičenom za ubistvo 21-godišnje žene i ranjavanje njenog brata u objektu Centra za socijalni rad u Uroševcu. Tereti se za teška krivična dela – teško ubistvo i posedovanje oružja bez dozvole, potvrdila je za Kallxo portparolka Tužilaštva u Uroševcu Vjosa Baftiju (Baftiu).

„Razgovarala sam sa tužiocem, on mi je potvrdio da je mera pritvora određena na 30 dana“, rekla je Baftiju.

Na sednici za određivanje mere bezbednosti koja je održana 31.04.2024, tužilac Uroševca, Valjdet Avdiju, izneo je sumnje koje su pokrenute u vezi sa tragičnim događajem koji se dogodio 12.04.2024.

On je rekao da se incident dogodio u kancelariji jednog od socijalnih radnika u Centru za socijalni rad u Uroševcu.

Tužilac Avdiju je rekao da je Valjon Aljiju osumnjičen da je namerno oduzeo život preminuloj Eroni Coklji (Cokli), sa kojom je živeo, udario je nekoliko puta u glavu i ranio brata pokojnice u ruku. U pitanju je bio pištolj Zoraki m2906-T kalibra 9 milimetara. Oružje je zaplenjeno zajedno sa praznim šaržerom.

Prema krivičnoj prijavi, svedok u ovom slučaju je bila socijalna radnica Ć.Z. (Q.Z.), koja je, između ostalog, izjavila da je 12.04.2024. godine oko 14.40 časova u svojoj kancelariji u PSC, okrivljeni više puta pucao iz pištolja u pravcu pokojnice, kao i u pravcu oštećenog – brata žrtve, i radnika centra za socijalni rad.

Započeo je razgovor i on je u jednom trenutku izvadio pištolj i prvo pucao u pokojnicu ili njenog brata, a zatim je ponovo pucao dva-tri puta u preminulu Eronu Cokli i napustio lice mesta. Što se tiče pištolja, kaže se da ga je kupio u Uroševcu od kupca i da nije imao dozvolu za oružje.

Ubistvo žene u Uroševcu: Predstavnici vlasti traže maksimalnu kaznu, Miftaraj ostavke bez izgovora; najavljen…

Ubijena žena u Centru za socijalni rad u Uroševcu, osumnjičen mužPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.