Vd generalnog direktora EPS-a: Na Severu najniža cena struje, imajte poverenja u Elektrosever, EU donirala oko 20,000 novih brojila

FOTO: Tanjug

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dušan Živković, tvrdi da je cena električne energije na Severu za 5% niža od cene bilo kog drugog snabdevača, a da je Elektrosever „srpska kompanija“.

U intervjuu za Politiku, koji prenosi Tanjug, kaže i da je ta cena struje ujedno i najpovoljnija u regionu.

“Dodatna pogodnost je i najniža cena energije za potrošnju do 800 kilovat-sati mesečno, što je više nego duplo u odnosu na zelenu zonu bilo gde”, rekao je Živković za današnju Politiku.

Istakao je i da je preduzetnicima na severu Kosova ponuđena ista cena kao i građanima, kao i njihove poslove, poput pekara, zanatskih, trgovinskih radnji.

Pozvao je građane da imaju poverenje u rad Elektrosevera.

Živković je objasnio da je potrošačima u februaru poslat predračun koji je bio vrsta poziva za one koji žele da imaju ugovor sa “Elektroseverom”, a da je nakon očitanih stanja poslat i konačan račun.

“Apsolutno smo svesni svih izazova koje imamo na terenu, od starih brojila, kao i nedostatka brojila, do baze koja nije ažurirana više od dve decenije. U takvim okolnostima nikoma nije lako, zato sve vreme i pozivamo građane da se obrate Elektroseveru kako bismo zajednički rešili nedoumice oko svakog računa i zajedno stvorili uslove za dugoročnu saradnju”, rekao je on.

Stiglo oko 50 reklamacija, stiže i ugradnja novih brojila, donira EU

Dodao je i da je na iznos potrošnje električne energije “Elektroseveru” stiglo oko 50 reklamacija i da se svaka pažljivo proverava, a kako je naveo, u nekim slučajevima su već urađene i korekcije.

Živković je naglasio da je cilj da “Elektrosever” ide putem modernizacije i digitalizacije, ističući da je već počela isporuka prvog dela od 5.000 novih pametnih brojila i da će ovih dana na terenu početi ugradnja više od 1.100  novih brojila.

“Prioritet su oni koji nemaju brojila i koji sada plaćaju iznos prosečne potrošnje u četiri opštine na severu KiM. Potom sledi zamena starih brojila kako bi na kraju svi potrošači imali pametna brojila. Zbog toga je obezbeđena i donacija EU od 20.000 novih brojila” rekao je on.

„Kompanija Elektrosever postoji isključivo zbog građana četiri opštine na severu Kosova i oni treba da budu sigurni i da znaju da je naš cilj njihovo stabilno snabdevanje električnom energijom, kao i svih ostalih građana koje snabdevamo“.

To što je Elektrosever registrovan kao kosovska kompanija, za Živkovića se, prema ovom intervjuu, radi o „srpskoj kompaniji“ – istakavši da je „važno to da je snabdevanje severa Kosova ostalo u rukama srpske kompanije“.

“Kao što je rekla resorna ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, ‘Elektrosever’ postoji zbog građana i za građane, a država će nastaviti da pomaže našem narodu. Važno je da veruju i da znaju da mogu da računaju na svoju državu i na sigurno snabdevanje, kao što je to bio slučaj i u prošlosti”, rekao je Živković.

Elektrosever poziva građane da im se obrate oko računa: Pažljivo ćemo razmotriti reklamacije

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.