Kosovski mediji javili da je srpska policija privela Dudu Balje, ali ona potvrdila da je na putu za Austriju i da nije zadržana

Merdare prelaz dan
FOTO: KoSSev

Poslanicu u kosovskoj skupštini, privela je srpska policija na prelazu Merdare, javljaju pojedini mediji u Prištini, neki i da je „privedena i više od sata“.

Međutim, u vesti potom dodaju da su je „zadržali oko sat vremena“, a da je ona sa porodicom otputovala u Austriju preko srpske teritorije.

„Ja sam sa porodicom, sa mužem i decom, na putu smo za Austriju, ali ne, samo su me zaustavili i na sat vremena su mi zadržali papire. Suprug je pitao ima li nešto i rekli su mu ne, to je rutinska kontrola“, rekla je ukratko Balje.

Vest dolazi nakon serije osuda zapadnih sila, uključujući i sinoćnje izlaganje američkog predstavnika u SB UN o nedavnim zadržavanjima autobusa sa putnicima sa Kosova preko centralne Srbije i privođenje zamenika direktora Kosovske policije Dejana Jankovića.

Srpske vlasti i predsednik Vučić (sa izuzetkom  potonjeg) demantovali su da se radilo o zadržavanju, već su naveli da je reč o kontroli.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.