HO „Srpska solidarnost“: Organizovano letovanje za decu iz opštine Zubin Potok

FOTO: HO „Srpska solidarnost“

Humanitarna organizacija „Srpska solidarnost“ iz Beograda i Pravoslavno bratstvo „Vitezovi Svetog Jovana Vladimira“ iz Bara, organizovali su letovanje za decu iz opštine Zubin Potok.

U ovoj humanitarnoj akciji, pod sloganom „More solidarnosti“, decu iz sela Zupče, Velji Breg, Dren, Bube i Crepulja su u Sutomoru srdačno dočekali predstavnici organizacija.

Iz Srpske Solidarnosti navode da su deca sa velikim nestrpljenjem dočekala da uskoče u more.

„Mališani uživaju u peskovitoj plaži gde mogu slobodno da trče. Sve odjekuje od cike i graje dok uskaču u vodu, uče da plivaju, prskaju se i igraju loptom“, poručuju.

Branko Antić ispred „Srpske solidarnosti“ podseća da su slične akcije organizovane i u prethodnim godinama.

„Već nekoliko godina se trudimo da deci sa KiM obezbedimo besplatno letovanje. S obzirom na to da u svom okruženju nemaju slobodu kretanja, zajednički boravak na moru je prilika da se međusobno upoznaju i steknu nova drugarstva“, naveo je.

Ovogodišnja akcija realizovana je u saradnji sa Kancelarijom za KiM.

U želji da do kraja leta što više mališana sa Kosova odvedu po prvi put na more, Srpska Solidarnost je pozvala sve ljude dobre volje da ih podrže.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.