KFOR završio vežbu „Bronzana sablja 2024“ posvećenu upravljanju krizama i održavanju javne bezbednosti

"Bronzana sablja"
FOTO: NATO/KFOR Facebook

Pripadnici regionalne komande KFOR-a „Zapad“, danas su završili vežbu „Bronzana sablja 2024“ u kampu “Villaggio Italia” u Peći. Sproveden je niz zajedničkih aktivnosti u cilju upravljanja krizama i održavanju javne bezbednosti, navode iz KFOR-a.

Deo vežbe bili su vojnici različitih nacionalnih kontingenata koji su dodeljeni KFOR-u.

Procena operativne spremnosti jedinica i testiranje procedura za brzo raspoređivanje sredstava i sposobnosti, bio je jedan od ciljeva ove vežbe, navode iz ove misije.

To je, između ostalog, uključivalo „kontrolu nereda mase, uklanjanje prepreka na putu, helikoptersku medicinsku evakuaciju, evakuaciju zgrada i raspoređivanje trupa – pojačanja“.

„Završetak vežbe „Bronzana sablja 2024“ predstavlja značajno dostignuće u našim stalnim naporima da održimo bezbedno i sigurno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu, pod mandatom UN. Posvećenost i profesionalizam koji su pokazali svi učesnici su bili primerni i odražavaju našu čvrstu posvećenost da doprinesemo trajnoj bezbednosti širom Kosova“, kazao je komandant KFOR-a, Ozkan Ulutaš.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.