CIK: Rok za registraciju birača van Kosova produžen do 5. aprila, odobren sadržaj glasačkog listića i pitanje o smeni

Foto: info.ks. net

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Centralna izborna komisija je na današnjem sastanku donela odluku da produži rok za podnošenje prijave za registraciju birača van Kosova za proces glasanja 21. aprila.

Ovaj rok, koji je prema planu aktivnosti trebalo da istekne 3. aprila, odlukom CIK-a, odložen je do 5. aprila 2024. godine.

Portparol CIK-a Valjmir Eljezi (Valmir Elezi) rekao je za Express da ovom odlukom žele da ponude još više vremena građanima Kosova sa pravom glasa koji su zainteresovani da se prijave za registraciju kao birači van Kosova.

KoSSev:

Istovremeno, CIK je danas odobrio sadržaj glasačkog listića koji će se koristiti u procesu glasanja 21. aprila, gde će građani na Severu glasati za ili protiv smene gradonačelnika, prenosi Express.

Biračima će biti postavljeno pitanje: Da li se slažete da (ime i prezime gradonačelnika) treba da napusti funkciju gradonačelnika (naziv opštine)?


O ovoj temi pročitajte još:

CIK sprovodi obuku članova OIK-a povodom predstojećeg glasanja za smenu gradonačelnika na Severu

CIK: Počeo period za registraciju glasača van Kosova za proces glasanja za ili protiv smene gradonačelnika na Severu

CIK odobrio postavljanje kamera kao tehničku podršku na biračkim mestima

CIK doneo odluku da se glasanje za smenu gradonačelnika na Severu održi u prostorijama opštinske administracijePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.