Kosovo uvodi vizni režim za ruske državljane

Kosovska vlada
FOTO: KoSSev

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Kosovska vlada odlučila je da uvede vizni režim za građane Rusije.

Aljbin Kurti rekao je da će ruski državljani sa redovnim, službenim i diplomatskim pasošima, kao i oni koji imaju biometrijsku boravišnu dozvolu koju izdaju zemlje Šengena, morati da dobiju kosovsku vizu za ulazak, tranzit i boravak na Kosovu, prenosi Gazeta Express.

„Svi državljani Ruske Federacije sa redovnim ili diplomatskim pasošem i oni koji imaju važeću biometrijsku dozvolu boravka izdatu od zemalja šengenske zone moraće da dobiju vizu za ulazak na Kosovo“, rekao je Kurti na sednici vlade.

Zamenica ministra kosovskog MSP-a, Liza Gaši (Gashi), rekla je da je ovaj predlog Ministarstva spoljnih poslova u skladu sa odlukom EU.

„Ovaj predlog Ministarstva spoljnih poslova je u vezi sa međunarodnim obavezama koje je Kosovo preuzelo u skladu sa nedavnom odlukom EU da suspenduje sporazum o olakšavanju dobijanja šengenskih viza za građane Rusije“, rekla je ona.

Pročitajte još: 

Kosovska vlada uvela još jedne sankcije Rusiji; Sankcije i za Belorusiju

Kosovska vlada uvela sankcije RusijiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.