Kosovo: Optužnica protiv dvojice Albanaca zbog učešća u ISIS-u

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv dvojice kosovskih Albanaca zbog "organizovanja i učestvovanja u terorističkoj grupi", prenose kosovski mediji.

Optuženi L.R. i A.R. su u novembru 2013. godine otputovali u Siriju gde su se borili na strani ISIS-a, u terorističkoj grupi "Al Nusra", da bi se potom, u februaru 2014. vratili na Kosovo.

Dvojica kosovskih Albanaca su, prema navodima iz optužnice, 2013. godine sa aerodroma u Prištini otputovali u Istanbul, potom u grad Hataj na granici sa Sirijom, a nakon toga se nastanili u gradu Azaz u Siriji.

Više o borcima sa Kosova u ISIS-u i Al-Nusri čitajte u našoj tematskoj stranici "ISIS i Kosovo

Sredinom marta, Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv tri lica zbog pokušaja priključivanja ISIS-u. Ovoj optužnici, prethodile su još tri, krajem februara, kada su tri lica optužena za učešće u ISIS-u, a u međuvremenu je jedan od optuženih i osuđen na tri godine zatvora. 

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.