Lažna dojava o bombi u Beogradu, zaposleni u Kuriru, Mondu, Espresu, Kosovo-online i Kurir TV vratili se u redakcije

FOTO: Kosovo online

Vest je ažurirana

23:00 – „POLICIJA EKSPRESNO REAGOVALA! Završen pretres zgrade, dojava o bombi bila lažna, ekipa Kurira ponovo na radnom mestu (VIDEO)“, upravo je javio Kurir, navodeći: „Zaposleni u Kuriru, Mondu, Espresu, Kosovo-online i Kurir televiziji vratili su se na svoja radna mesta zahvaljujući brzoj reakciji policije“.

U međuvremenu Kosovo onlajn dopunio je vest adresom redakcije „Vlajkovićeva 8“, koja se zapravo nalazi u Beogradu. Na fotografiji se takođe vide srpski policajci.

Istovremeno, I kurir javlja istu vest, dodajući da se na ovoj adresi u Beogradu nalazi i deo redakcije Kosovo online.

21:40 – Kosovo onlajn izvestio da im stigla dojava o bombi, evakuisani sa adrese u Beogradu, gde je i Kurir

Na imejl adresu redakcije Kosovo onlajn stigla je pretnja o postavljenoj eksplozivnoj napravi koja će biti aktivirana, kako je navedeno, u 22:15 časova, javio je ovaj portal.

„U vašim prostorijama postavljena je eksplozivna naprava koja će eksplodirati tačno u 22:15. časova. Slava Ukrajini“, navedeno je u pomenutom mejlu koji je napisan na ukrajinskom jeziku.

Policija je obaveštena o pretnjama, a zgrada u kojoj se nalazi deo redakcije je evakuisana, navodi Kosovo Online, uz fotografiju sa lica mesta na kojoj se vide pripadnici policije.

U kosovskoj policiji za region Sever kažu da nemaju saznanja o tome.

Od izbijanja rata u Ukrajini, u regionu već danima stižu dojave o postavljanju bombe na različite adrese. Ove dojave su se do sada ispostavljale kao lažne, a slate su bolnicama, aerodromu u Beogradu, školama u Srbiji, Sarajevu i Prištini. Nekoliko puta su evakuisani i tržni centri u Beogradu, aerodrom u Nišu takođe, a pre nekoliko dana, pretnje su stigle i rektoratu u Prištini. Uprkos ovoj učestalosti, izostala je informacija za javnost o epilogu istraga o motivu i počiniocima.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.