Kosovo Legal Services Company: Otvoren konkurs za pravnog službenika

Kosovska kompanija za pravne usluge (Kosovo Legal Services Company – KLSC) raspisala je konkurs za poziciju pravnog službenika. Zainteresovani kandidati mogu da pošalju svoju biografiju (CV) i motivaciono pismo na e-mail – klsc.jobs@gmail.com, najkasnije do 15. aprila 2016. godine, u 16 časova. Ugovorni period za ovu poziciju je od aprila do oktobra 2016. godine, uz mogućnost produženja. Konkurs je otvoren u okviru Programa za jačanje pravosudnog sistema (JSSP). 

U cilju podrške programa za jačanje pravosudnog sistema, KLSC planira da zaposli ekipu pravnika koji će raditi sa sudovima i biti zaduženi za smanjenje zaostalih predmeta, obavljanjem administrativnih zadataka – pišući memorandume, izrađujući nacrte odluka, presuda, saopštenja, ili prepiske, analizirajući zakone, sprovodeći pravna istraživanja kao ispomoć sudijama.

Pravni službenici će biti razmešteni po sudovima i izveštavaće JSSP-u, kao i upravnicima sudova u kojima su raspoređeni, a većinom u Osnovnom sudu u Prištini, Osnovnom sudu u Mitrovici i/ili Osnovnom sudu u Uroševcu/Đakovici.

Potencijalni kandidati moraju da poseduju:

O JSSP-u

JSSP je četvorogodišnji program, koji finansira Agencija SD-a za međunarodni razvoj, a kojim upravlja Millennium DPI Partners, za poboljšanje vladavine prava i dobro upravljanje na Kosovu, jačanjem nezavisnosti, profesionalizma, efikasnosti i odgovornosti pravosudnog sistema. JSSP ima za cilj nadovezivanje na ranija dostignuća USAID-ovih programa za unapređenje vladavine prava na Kosovu. 

– Diplomu Pravnog fakulteta

– Najmanje godinu dana radnog pravnog iskustva u pravosudnom sistemu, ili sudovima

– Napredne kompjuterske veštine, poželjno na elektronskoj bazi podataka predmeta

– Odlične usmene komunikacijske veštine, a pogotovo pismene na albanskom i/ili srpskom jeziku. 

Poznavanje engleskog jezika je prednost, dok je položeni Pravosudni ispit prednost, ali ne i uslov. 

Zbog velikog broja prijava, samo kandidati koji budu na užoj listi izbora – biće kontaktirani. Telefonski pozivi u vezi ovog konkursa nisu dozvoljeni.

Ostale detalje konkursa možete pogledati OVDE.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.