Bombaški napad u Zubinom Potoku: Operativni rad sa šest očevidaca

Kosovska policija sprovodi operativni rad sa, za sada, šest lica, kako bi identifikovala osumnjičene za bombaški napad na sportsku halu u Zubinom Potoku, potvrđeno je za KoSSev iz Kosovske policije. Napad se dogodio na dan posete premijera Srbije, Aleksandra Vučića, Severu KiM-a. Uprkos napadu, Vučić je istog dana učestvovao na mitingu Srpske napredne stranke u ovoj hali. 

"Policija aktivno radi na rasvetljavanju slučaja. Operativni rad je u toku. Trenutno se uzimaju izjave od šest lica. Prikupljaju se i analiziraju sve informacije koje se mogu koristiti za dalji tok istrage," kazao je u izjavi za KoSSev šef operative za region Sever, Željko Bojić.

Lica sa kojima je rad u toku nisu osumnjičena, već su u pitanju očevici.

"Postoje očevici, svedoci. Uzimaju se izjave od tih lica, ali to ne znači da su ona i osumnjičena. Operativne mere sprovodimo sa njima radi identifikacije osumnjičenih lica," dodao je on.

Slučaj bombaškog napada na sportsku halu u Zubinom Potoku okarakterisan je kao "izazivanje opšte opasnosti", a istragu sprovodi Regionalna istražna jedinica u saradnji sa policijskom stanicom u Zubinom Potoku.

Pred posetu Premijera Vlade Srbije KiM-u, na sportsku halu u Zubinom Potoku bačena je bomba i pucano je i iz automatskog oružja. Povređenih nije bilo, iako je u vreme napada u hali bilo desetak radnika koji su montirali binu.

Direktor kancelarije za KiM, Marko Đurić, je tada ocenio da je reč "o činu terorizma", opisavši jednog od napadača kao onižeg čoveka visine od oko 170 cm. Međutim, komandir Kosovske policije za region Sever, Nenad Đurić, u izjavi za naš portal, nije mogao da potvrdi tu informaciju, navodeći da Kosovska policija ne raspolaže takvim podacima.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.