Kosovo i Izrael danas potpisuju prvi memorandum o razumevanju

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; sinoćno izdanje)

Kosovo i Izrael potpisaće prvi memorandum o razumevanju u ponedeljak, 9. maja, najavio je Svetski memorijalni centar Holokausta Jad Vašem.

U saopštenju ovog centra se navodi da će ovaj memorandum uspostaviti formalne veze između Međunarodne škole za proučavanje holokausta i Ministarstva obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija Kosova.

„Zamenica premijera i ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donika Gervala-Švarc posetiće Jad Vašem, Svetski centar za sećanje na holokaust. Ministarka Gervala-Švarc posetiće Istorijski muzej Holokausta, prisustvovati komemoraciji u Memorijalnoj sali, posetiti Dečiji memorijal i upisati se u knjigu gostiju Jad Vašem. Tokom svoje posete, ministarka će potpisati prvi Memorandum o razumevanju kojim se formalno uspostavljaju formalne veze između Međunarodne škole za studije holokausta Jad Vašem i Ministarstva obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija na Kosovu, većinski muslimanskoj zemlji na Balkanu“, kaže se u saopštenju ovog centra.

Gervala, koja boravi u prvoj zvaničnoj poseti Izraelu, sastala se sa predsednikom Privredne komore ove zemlje Rojem Roznekom.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.