Kosovo 24 časa: Silovanje, fizičko i porodično nasilje, saobraćajka sa fatalnim ishodom, žrtve žene

nasilje u porodici

Više slučajeva fizičkog, mahom porodičnog nasilja, uz silovanje, prijavljeno je Kosovskoj policiji za poslednja 24 časa. Sa izuzetkom jednog, u svim su žrtve bile žene. Uz to, u sabraćajnoj nesreći u Uroševcu poginula je žena koja je pešačila kada je na nju naleteo vozač.

U Gnjilanu je žena prijavila silovanje koje se, po njenom svedočenju dogodilo pre nekoliko nedelja i koje su izvršila dvojica muškarca za kojima policija sada traga.

U istom gradu uhapšen je muškarac koji je fizički napao svoju suprugu, nanevši joj telesne povrede. Pritvoren je, a žena je medicinski zbrinuta.

Takođe u Gnjilanu uhapšen je još jedan muškarac nakon što je telefonom pretio svojoj bivšoj supruzi. I on je pritvoren.

U Prištini je jedan muškarac napao svog brata koji je kasnije medicinski zbrinut dok je napadač uhapšen i određen mu je pritvor.

U Kosovu polju uhapšen je, a potom i pušten muškarac nakon što je fizički napao svoju suprugu koja je na lečenju.

U Suvoj Reci je jedna žena prijavila takođe napad svog partnera. Kako je obavestila policiju, fizički napad sa pet udaraca po različitim delovima tela dogodio se usled ljubomore. Ona je medicinski zbrinuta, ali napadača policija, kako navodi, nije pronašla.

U istom mestu je prijavljeno da je osobi koja je protiv jednog muškarca podnela tužbu, grupa od nekoliko osoba namerno ubila psa.

I u Klini je uhapšen muškarac zbog napada na svoju suprugu. I ovde je žena medicinski zbrinuta, a napadač poslat u pritvor.

U Đakovici takođe, ali su posle prijave nasilja, a odlukom tužioca oba supružnika puštena, dok je slučaj u redovnoj proceduri.

Samo je jedan slučaj zabeležen u kojem je žena vređala i to policijske službenike, uz to se još oglušivši i o policijsku naredbu. Ovaj slučaj se takođe dogodio u Đakovici.

Jedna žena preminula je juče u Prištini, nakon što je teško povređena u Uroševcu dok je pešačila, kada ju je kolima udario vozač sa Kosova. Ona je prebačena u Prištinu u klinički centar, ali je preminula.

I dva radnika KEK-a potukla su se juče uveče oko 7 časova u Obiliću nakon svađe i obojica su povređena.

Kako je navedeno u dnevnom policijskom izveštaju, oni su prvu pomoć primili u Obiliću, da bi potom bili prebačeni i na prištinski univerzitetsko-klinički centar, ali kasnije i u pritvor.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.