Kontingent KBS-a deo vežbe „LAUFER 21“ u Hrvatskoj

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Kontingent Kosovskih bezbednosnih snaga od 16. do 29. maja 2021. učestvovaće u multinacionalnoj obaveštajnoj vežbi „LAUFER 21“ u Republici Hrvatskoj.

Misija je promovisanje regionalne stabilnosti i bezbednosti, poboljšanje interoperabilnosti sa američkom vojskom i NATO partnerima i jačanje njihovih kapaciteta i poverenja.

Kako su izvestili mediji, ova vežba je deo vežbe „Neposredni odgovor 21“ u okviru međunarodne vežbe „Branilac Evrope 21“, koju predvodi američka vojska za Evropu.

KBS je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici napisao da je svrha vežbe postizanje interoperabilnosti u fazi planiranja i sprovođenja kopnenih operacija, mirovnih operacija i razvoj vojnih obaveštajnih sposobnosti.

„Deo ove vežbe biće NATO i NATO i američke vojne partnerske zemlje: Hrvatska, Kosovo, Albanija, Sjedinjene Američke Države, Severna Makedonija, Slovenija i Bosna i Hercegovina“, navodi se u saopštenju KBS-a“, kaže se u saopštenju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.