Konstitutivna sednica Skupštine Kosova 27. jula?

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Koalicija PDK-AAK-Inicijativa očekuje da će se konstitutivna sednica Skupštine i glasanje o novoj vladi održati 27. jula.

Izvor iz predsedništva rekao je za list "Epoka e re" da se sednica neće održati ove nedelje, jer je 40 poslanika u inostranstvu na odmoru.

Čak su i zamenik predsednika PDK-a, Enver Hodžaj i član Predsedništva AAK-a, Muharem Nitaj, nagovestili da će se rasprava održati sledeće nedelje.

Kandidat za premijera iz koalicije LDK-AKR-Alternativa, Avdulah Hoti, izjavio je da ne veruje u tvrdnje PAN-a da ima dovoljno glasova.

Sastali se zvaničnici Samoopredeljenja i LDK-a

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; jučerašnje izdanje)

Zvaničnici Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova sastali su se u ponedeljak u Prištini kako bi razgovarali o mogućnosti za zajednički put i mogućoj koaliciji među njima.

Vest o sastanku Samoopredeljenja i LDK-a potvrdio je za Kljan zvaničnik Samoopredeljenja za saradnju sa medijima, Škodran Hoti.

"Diskutovano je o putu napred i nekim od programskih pitanja," rekao je kratko Hoti za Kljan.

Susret zvaničnika Samoopredeljenja i LDK-a dogodio se i pre nekoliko dana.

Aljbin Kurti, kandidat Samoopredeljenja za premijera, rekao je u Zoni debate na Kljanu da se na sastanku razgovaralo o velikim pitanjima, a ne o raspodeli mesta u njihovoj eventualnoj zajedničkoj vladi.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.