Komentariše: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat izjavio je danas da incident u selu Petrič kod Kline na Kosovu, u kojem su Albanci kamenicama povredili nekoliko Srba koji su obišli Crkvu Svete Trojice, dodatno naglašava potrebu za radom na sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Kosova i Srbije uopšte ne znači normalizaciju odnosa Prištine prema Srbima na Kosovu. Samo nama, Srbima sa Kosova, to niko neće da kaže.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se država bori za KiM iz „ambisa“ u koji nas je po tom pitanju dovela prethodna vlast.

Koliko znam prethodna vlast je bila njegova! I ona pre te prethodne takođe. A ta nas je našla u “bunaru”. “Ambis” je nastao posle.

U Beogradu je danas obeležen Dan srpske diplomatije, a potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je da Srbija predano radi na ostvarivanju punopavnog članstva u EU i da očekuje da proces proširenja uđe u novu fazu, gde bi, kako je rekao, Srbija doprinela da Unija postane snažnija. Evropski put je spoljnopolitički prioritet Srbije, rekao je Dačić i dodao da, kada je o Kosovu i Metohiji reč, opredeljenost naše zemlje je da se to pitanje reši dijalogom bez favorizovanja.

Evropska unija će postati snažnija kada Srbija u nju uđe! Da su to
znali Evropljani, ranije oni bi nas verovatno primili odmah, dijalogom bez favorizovanja.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.