Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kosovski predsednik Hašim Tači sastao se danas sa delegacijom države Ajova, koju je predvodio general Timoti Or. Tači je tom prilikom rekao da su ponosni na dobru saradnju Kosova i Ajove. „Naš napredak je postignut u bliskoj saradnji sa SAD-om”, rekao je Tači. U sastavu delegacije iz Ajove, bilo je i nekoliko profesora na Univerzitetu u Ajovi.

Što bre i ovaj naš ne počne da dočekuje i ispraća goste, što je normalno, a ne da se petlja u sve i pravi probleme i sebi i nama.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da je ideja podele Kosova stara jedan vek i da dolazi iz „srpske kuhinje”. „Oni ako žele mogu da menjaju susedske odnose, ali ne mogu da menjaju granice na Balkanu“, rekao je Haradinaj na konferenciji za medije u Prištini nakon sednice vlade. Haradinaj smatra „da će politički biti sahranjeni svi koji idu putem granica“.

Pomeranje granica sa Đeneral Jankovića u Jarinje i sa Čakora na Merdare još nije završeno bez obzira na upornost Prištine sa sve mentorima i popustljivost trenutno pokvarenog Beograda. I ja se stvarno zalažem za političko sahranjivanje onih koji idu tim putem jer još ovo nije sve skuvano „njihov” Ramuše… Neću valjda da kažem „moj Ramuše”.

Izbori za gradonačelnika u Leposaviću, Zubin Potoku, Zvečanu i Severnoj Mitrovici održaće se 19 maja. Za ove izbore, Centralna izborna komisija imenovala je 670 komesara koji će se angažovati na 44 izborne lokacije sa ukupno 87 biračkih mesta. Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi je rekao da će izborna kampanja u četiri opštine sa srpskom većinom početi 13. maja i trajati pet dana. CIK poziva sve građane koji imaju pravo glasa da iskoriste svoje pravo i traži od političkih subjekata da poštuju zakone tokom ovog procesa.

Ovo nije izborni proces, ovo nije izborna kampanja, ovo nije ni „d“ od demokratije, ovo nije nikakva Centralna izbona komisija i ovo nije država. Ovo neće biti izborna mesta već torovi u koje će uplašene glasače na silu uterati bahati i silni, zarad sebe, na dan 19. maj 2019. i slomiti im još ono malo dostojanstva ako im je ostalo, poslednji put, zanavek.

„Nadamo se da će Beograd i Priština vratiti za pregovarački sto i obnoviti dijalog što pre, kaže šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici. Mi se nadamo da će se dve strane vratiti za pregovarački sto i obnoviti dijalog i to što pre. Spremni smo da odmah nastavimo s dijalogom o normalizaciji odnosa dve strane“, dodao je Fabrici.

Odmah da ti kažem ono što i sam odlično znaš: Od tog posla nema ništa… Što bi rekao naš smešni, u poslednje vreme skoro “duhoviti”, predsednik.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.