Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da nema najava o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, a da je Beograd spreman da razgovara, ali na ozbiljan način.

A ne kao do sada!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, povodom učestalih napada na Srbe na teritoriji Kosova i Metohije, da je obaveza međunarodne zajednice da garantuje bezbedan život svih građana.

A oni o tome pojma nisu imali!

Otvaranje glavnog mosta na Ibru nije na dnevnom redu Severne Kosovske Mitrovice, izjavio je gradonačelnik te opštine Goran Rakić. U toku je rekonstrukcija mosta, a osim toga procena je da se i dalje, pored tehničkih, nisu stekli ni bezbednosni uslovi za otvaranje ovog mosta koji spaja severni srpski, i južni albanski deo grada.

Za razliku od mosta kontejneri su tehnički ispravni i potpuno ih je bezbedno otvarati.

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je u Beču da ishod dijaloga o Kosovu treba da bude povoljan za obe strane i dodao da je Priština „spremna za dijalog i kompromis“. Govoreći o poslednjoj fazi dijaloga između Beograda i Prištine, on je rekao da u njoj možemo da idemo napred, da se angažujemo na postizanju kompromisa.

Između rešenja da je Kosovo nezavisna država ili da je Autonomna pokrajina Republike Srbije jedino kompromisno rešenje je da je to Nezavisna Autonomna Pokrajina Kosovo i Metohija (NAPKM). Pa šta, kao da je Republika Severna Makedonija neko mnogo pametnije ime.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, povodom izjave predsednika RS Milorada Dodika da će doći do ujedinjenja RS i Srbije do kraja veka, izjavio je danas da Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i da to nije tema o kojoj se razgovara.

Ti Ivice, krajem ovog veka, o tome nećeš razgovarati, to je sigurno. Niti ćeš znati da se o tome razgovara.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.