Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Evropski parlament će u četvrtak potvrditi preporuku za viznu liberalizaciju za građane Kosova, potvrđeno je iz pres-službe komiteta LIBE. Nakon tog glasanja, potvrdiće se mandat za početak pregovora sa zemljama članicama Evropske unije kako bi se radilo u pravcu ukidanja viznog režima za građane Kosova. Pregovore će u ime Evropskog parlamenta voditi Tanja Fajon, izveštač za vize u Parlamentu.

“Koordinacioni upravljači” navalite. Došao je i vaš dan. Nije vaša zemlja, ali je vaš dan. A one bezvredne crvene pasoše slobodno pustite niz Ibar, neka ih mrežama hvataju oni što onomad forumovaše, mitingovaše i odoše.

Komandant KFOR-a u Prištini, general Salvatore Kuoči, razgovarao je sa predsednikom opštine Srbica, Skenderaj, kako je zovu Albanci, Bekamom Jašarijem, koji mu se, kako se navodi, požalio da ga prištinske vlasti nisu obavestile o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića selu Banje, koje se nalazi u toj opštini, prenela je Bota sot.

Verujem da se sav tresao dok se pravdao i izvinjavao. Ne onaj njemu, nego ovaj njemu što ga uopšte za to pitao.

Kosovski predsednik Hašim Tači odlikovao je medaljom odlazećeg američkog ambasadora Grega Delavija u Prištini, za kojeg je naveo da je bio „nezaustavljiv tokom tri godine“. Delavi završava diplomatsku službu na Kosovu.

Ovaj mu dođe nešto kao naš Tomislav Nikolić. Može da deli odlikovanja, leži na stiroporu i prevodi Tarabiće. A ako mu se posreći, dobiće da sarađuje sa neke dve zemlje. Ali sa Kinom i Rusijom neće sigurno.

Potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj izjavio je da će Priština učiniti sve da dođe do mirovnog sporazuma, iako je „predsednik Aleksandar Vučić poslednji čovek u Srbiji kome veruje“, preneo je AP. „Mi smo posvećeni dijalogu, a Vučić je poslednji čovek u Srbiji kome verujemo“.

Slični smo, mi Srbi smo poslednji ljudi na svetu koji tom čoveku veruju. Samo što će nas da izradi, a vas da obraduje i iznenadi.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.