Komentar dana: Nenad Radosavljević

Piše: Nenad Radosavljević

Nema potrebe da komentarišem vesti kao u dosadašnjih 960 dana u prethodnih 10 godina. Sada imam odličnu priliku da komentarišem dešavanja pod mojim prozorom. Odlična prilika za mene a loša za one koji su “prilika”.

Ta “prilika” su ljudi koji danima dolaze da prave scenu isto onako kao što su ih vlastodržci vodili da prave scenu najvećem među njima, Aleksandru Vučiću. To im tada nije uspelo jer je scena bila scena poraza, ali sada imaju popravni. Kako ih nije i da li ih je sramota, to ne znam, ali znam da je mene, zbog njih, ophrvala tuga i ta pomenuta sramota.

Dolaze bedni i jadni, ne rade nego brane nakaradni sistem kojim upravljaju najgori među nama, lopovi, bitange, glupaci i krizni profiteri. Deca im ne idu u obdaništa i škole, oni ne rade to zašta primaju plate, moraju da se smeškaju uzurpatorima njihovih života kada pored njih prođu jer su ti i takvi “pregovarači” sudbonosno rešenje.

Dovode decu da pevaju nad sopstvenom propašću. Kakvi su roditelji koji to dopuštaju? Nikakvi… Dovode KUD-ove da igraju… Nad čime nesrećnici? Igraju razne sportske igre… Sa kime i zbog čega?

Da li može da vam do mozga dopre da se grupa pokvarenih glupaka igra sa vama. Kako se ne osvestite? Ne mogu da shvatim… Da li ste i vi vremenom postali isto tako pokvareni kao i oni koji su vas naterali da za njih na kakvim god, ali svakim, izborima glasate. Žalim vas jer vi i jeste za sažaljenje.

Kada se kao supružnici a zajedno učesnici u lakrdiji tokom dana, uveče kući pred decom pogledate u oči da li možete jedno drugom da pokažete integritet ličnosti ili pokažete i tamo beskičmenjaštvo kao tokom dana. Trebalo bi da se zapitate ko je od vas dvoje gori a ne bolji. To je moja preporuka. Iskrena… Ako sa tog polazišta pođete možda će od vas i biti nešto.

Dakle, ko je napravio problem zbog koga ste postali rulja?

Aleksandar Vučić i Srpska lista na terenu koji su naredili da se na izbore ne izlazi. I vi ste to odradili. Zbog “patriotizma” sami sebi ponavljate. Svi problemi nastaju posle toga. Vi ste ih sami proizveli.

Patriotizam je na našu žalost danas mnogo popularniji od realizma. Primećujem da su svi ali baš svi, pa čak i od onih koji su po neku poštenu i naoposlenu progovorili protiv AV-a ranije, reterirali i podržavaju proteste, veličaju pokretače i “pošteno” se kriju patriotizmom koji je kvazi. Ko danas progovori protiv Milana Radoičića, Zvonka Veselinovića i Aleksandra Vučića taj je “završio”.

E ja ću da vam kažem. Ta kriminalna organizacija je uzrok svih vaših problema. Znam da imate više od komšije jer ste se na vreme “ulogovali” (priključili pljačkaškoj družini) i da zbog toga likujete jer ste ispali pametni. Znam i da svoje bedne privilegije postavljate iznad svega jer vam lepo i da svojoj deci kupujete mnogo više i bolje nego drugi.

Znam i da sami sebi govorite u bradu da ste sposobni i pametni jer ste na vreme osetili šta je dobitna kombinacija. Znam, razumem ja vas… Znam, ali se stidim što ste takvi i što ste deo istog naroda sa mnom.

Sada se nesrećnici danima borite da se na radna mesta u udobne kancelarije i fotelje vrate oni koji su vam nadpostavljeni od strane Vučića (privremeni organi) a među kojima nema ni jedan jedini normalan, obrazovan i pošten.

Sada se borite za njihova radna mesta jer mislite da i svoja imate samo zato što su vam ih oni dali. U velikoj većini slučajeva na žalost to i jeste tako. I takvih je sve više… Mislim vas je sve više.

Dakle, žao mi vas je. ( Pomislio sam da bi bilo bolje da posle “Dakle” upotrebim neku drugu reč, ali sam odustao iz pristojnosti).

P.S. I još jedna poruka cenjenim NVO organizacijama NSI, Aktiv i ACDC, kao i cenjenim intelektualcima potpisnicima apela objavljenog prekjuče: Nemojte da dopustite da se igraju i manipulišu sa vama. Vi imate integritet. Sačuvajte ga. Naš problem je u Beogradu. SVI ZA BEOGRAD u Subotu. Sendviči nema.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.