Komentar dana: Nenad Radosavljević

Foto: KoSSev

Komentariše: Nenad Radosavljević

Pitanje je šta je problem. Evo mog odgovora.

„Srpska lista“ misli da je Aleksandar Vučić uvek u pravu. Oni su mu slepo verovali da je pravi potez da napuste kosovske institucije. Ne znaju oni zašto, ali znaju da nikada ne bi ni bili nazovi lideri, da ih on na ta mesta nije postavio. Ne znaju oni ni posledice jer su uljuljkani u njegovom krilu i lepo im je.

E dakle baš oni su sami, bez da ih je iko terao, a po naređenju AV-a napustili kosovske institucije i zeznuli se. Sada su ispustili dizgine vlasti. U svim sistemima pa i u ovom “takozvanom”.

Ministar Rakić više nije ministar, predsednici opština to više nisu, sudije isto, Načelnici opština takođe… I da li će neko sada da ih u našem žargonu “brenuje”, u prevodu uvažava? Pa neće. Još malo hoće, dok se narod njegovim, narodnim rečnikom “ne povrne”, a posle ćao.

Pa kada oni kažu ja sam taj, ovaj ucveljeni, a oslobođeni narod za mesec dva će im reći marš. Ne mogu da ih zaposle, nemaju načina da ih otpuste, ne mogu da ih ucenjuju platama i stimulacijama itd.

Problem je, znači, u identifikaciji. Lako je bilo dok je bilo: Ja sam Ministar, Ja sam predsednik… E sada to neće ići tako. 

Ovo što pokušavaju na barikadama je poslednji trzaj onih koji su gotovi do aprila (do izbora). Oni sada pokušavaju da vaninstitucionalnim metodama i instrumentima upravljaju narodom, jer su institucionalne na prevaru Vučića predali.

Blokiraju puteve, decu isteruju iz škola, zatvaraju prodavnice i lokale samo da bi pokazali da su oni i dalje vlast.

I još nešto.

Muka mi je zato što su mladi ljudi koji su obećavali i bili na pravoj strani, sa severa Kosova, navukli maske patriotizma i sada se stavljaju u službu režima iz Beograda tj. Vučićevog. Oni su napravili finu prevaru, kao druga strana navukli, za situaciju nezainteresovane medije iz Srbije na sebe, a onda poklekli i stavili se u službu režima i kvazi patriotizma.

Molio bih medije iz Srbije, koji se kod nas baš mnogo gledaju, da malo povedu računa o tome sa kime razgovaraju i to direktno objavljuju jer su njihovi sagovornici diskutabilni. Ili su uplašeni od režima, ili su podmićeni ili ucenjeni… Treće nema.

Oni ne ostavljaju pravu sliku situacije na Kosovu.

Ne obmanjujte narod u Srbiji jer vaše delovanje može proizvesti mnogo toga naopakog. Hvala vam što ćete ovo pročitati, pa makar vam nikada i ne palo na pamet da razgovarate sa ozbiljnim ljudima. Ja sam ipak za razgovor sa vama a ne sa propagandnim glasilima kao što su Pink, Hepi, Prva i mnoge druge.

A vi malo izbegnite tzv. ljude “drugačijeg mišljenja”, koji su poslednjih dana u službi režima a svakodnevno ih promovišete u vašim emisijama.

Hvala.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.