Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Šta smo to videli u jučerašnjem Vučićevom obraćanju sluđenom i smorenom narodu.

Najpre je prestravljivao narod energetskom kataklizmom koja će doći ove zime. Tražio je sažaljenje zbog sopstvenog neiscrpnog rada, koji je prouzrokovao smanjenje telesne težine, inače kiklopa ranije, od nezahvalnog naroda koji to uopšte ne primećuje. Rekao nam je da sve to može biti kud i kamo gore da on nije tu da to reši na našu minimalnu štetu, ali štetu. Kaže da su tamo neki njegovi pečenjari zaduženi za elektroprivredu zabrljali, ali da to nije važno.

Mnogo je strašnije to što će tek doći od spoljnjeg uticaja ali da će on i te uticaje savladati pa nećemo imati restrikcije. Pomoći će on građanima Srbije da nauče da štede, jer su inače nevaspitani, pa će tako imati ličnu korist, koju im on daje jer je pametan i gasi svetlo kad god izađe iz toaleta, a sada će i kada izađe iz Predsedništva Srbije. Učio je pameti te neke velike zemlje kako da se ponašaju u narednom periodu krize, jer on bolje zna šta je njima dobro i vreme je da se ugledaju na nas odnosno njihovi lideri na njega “neprikosnovenog u svetskim razmerama”.

Njegova matematika na tabli bila je toliko upečatljivo brutalna o mogućem zaglavljivanju koje ćemo zahvaljujući njegovoj sposobnosti izbeći, a koje cela Evropa neće, jer nemaju njega da ih spašava. Konačno, svi će imati katastrofu osim nas. Jer imamo njega.

Onda nas je podsetio da on ima ustavna ovlašćenja “koja ne zloupotrbljava” jer će mandatar da odredi ministre pa recimo, u skladu sa tim ovlašćenjima koja nema, za potpredsednike ili zamenike, u istoj rečenici, imenuje Vučevića, Malog i Dačića. Objasnio je i da Anu nije postavio na tu poziciju predsednika vlade da bi anulirao pritiske Gej lobija zbog otkazivanja Gej parade koju uzgred on nije zakazao, pa ne može ni da je otkaže. On može, jer je samo on, da je zabrani ali ne može da je otkaže. Pričao je i o tome kako je ona sposobna ne obrazlažući kako ta žena ne ume da govori, a sposobna je.

U svom tom delirijumu govorio je na temu Kosova. Dakle srpski lični identifikacioni dokumenti nas građana koji živimo na Kosovu će važiti i dalje, a biće ukinuti deklaracioni listovi za građane Kosova kada ulaze u Srbiju, a nemaju ih. Disklejmeri su samo njegovo pranje pred biračkim telom u Srbiji koje posipa pepelom po glavi i koje po stoti put hoće da izmanipuliše.

Obrazlaganje detalja njegovog navodnog distanciranja od toga što sam čini u tekstu disklejmera je potpuno suvišno i nema smisla. Nije rekao da su mu ozbiljno pripretili blokadom računa u svetskim bankama, kao Miloševiću dan pred pad Knina koji je ovaj sutradan predao, ako pokuša da odradi barikade, da će te barikade srušiti KFOR, da prestane da se igra sa nekom nestašnom decom Severa Kosova i nekim Severnim brigadama i slično.

Na kraju je samouvereno kao i uvek zaključio sa “Živela Srbija”.

Ako još neku godinu on bude satirao ovu zemlju tako će i biti: “Živela je Srbija do njega”.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.