Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

U Kosovskoj Mitrovici se ovog vikenda otvara besplatna škola fudbala za devojčice. Otvaranje je zakazano za sutra. Sve zainteresovane devojčice od prvog do osmog razreda mogu da se prijave u nedelju od 10.00 časova, na mini pič terenu kod osnovne škole Branko Radičević, saopštili su iz OFK „Dif“. Kako je najavljeno, trener će biti profesor fizičkog vaspitanja, Perica Ilić. Školu fudbala otvara Institut za ženski sport Srbije u saradnji sa Ustanovom za sport, omladinu i specijalne usluge.

Konačno nešto dobro i pametno. Eh da je više ovakvih vesti, a ne o ratovima i zlu. Podrška animatorima i realizatorima ideje. Svaka čast!

„Kosovo je u srcu Evrope i pripada Savetu Evrope“, nakon nemačkog ambasadora, podršku kandidaturi Prištine za članstvo u Savetu Evrope javno je izneo i specijalni izaslanik ove zemlje za Zapadni Balkan, koji boravi u poseti Prištini. „Stav Nemačke je jasan. Kosovo je u srcu Evrope i pripada Savetu Evrope. Juče sam uverio kosovsku ministarku spoljnih poslova, Doniku Gervalu, u našu podršku kandidaturi za članstvo“, napisao je danas Manuel Saracin na Tviteru. Njemu se potom zahvalila Gervala. „Hvala vam na jasnim rečima“, poručila je ova ministarka.

E sada, da li se iko seća jučerašnjeg sastanka i izjava posle toga naših “vrlih” predstavnika Rakića i Jevtića za koje ste sami glasali. Da li vas je stid što ste te ljude, i u hijerarhiji niže od njih, na čelu sa vrhovnim gazdom, zaokruživali. Možda vi ne umete da se stidite pa ću još ovog puta ja da se stidim umesto vas zbog vas. Šta ta dva “dunstera” mogu da smisle, osim enormnog bogaćenja, šta oni predstavljaju u svetu u kome se raspravlja ili dogovara na diplomatski način. Šta oni znaju o tome? Ništa. Nego vi sledeći put opet, kao i uvek, zaokružujte brojeve ispred njihovih imena i nadajte se da će to što ste uradili saznati i oni i vrhovni im šef i da će vam zbog toga udeliti mrvice i milostinju, za koju vi mislite da on njom raspolaže, a sa kojom ste prezadovoljni.

Vašingtonski sporazum u vezi sa podnošenjem kandidature za prijem Kosova u savet Evrope.

 Sve je juče bilo posve jasno u vezi Vašingtonskog sprazuma, upućenima. Ali počev od prevaranta Vučića preko njegovih poniznih sledbenika Selakovića i Vulina stvorena je u javnosti u Srbiji potpuno iskrivljena slika o sporazumu, njegovom periodu važenja i efektima koje je mogao proizvesti u periodu važenja, a mada sada ne važi. Dakle sporazum je napravljen u septembru 2020. I važio je oročeno na godinu dana – znači do 4. septembra 2021. Posle toga je Stejt department izneo preporuku da se Srbija, kao i po sporazumu, treba uzdržati od aktivnosti u cilju lobiranja za otpriznavanje nezavisnosti Kosova, a Priština od aktivnosti podnošenja prijava za pristupanje novim međunarodnim institucijama i organizacijama. Zašto Vučić nije sa ekipom bio aktivan u poslednjih godinu dana treba da objasni, ali sada je pokušao da lažima ubedi narod kako tamo neki ne poštuju sporazume a i moderatori sporazumevanja su nedosledni i jednom rečju nikakvi ljudi i države…. Sve to je jasno kao dan i njima. Zato su sada uhvaćeni u laži stali sa tom pričom. Međutim, jutros na Pinku su doveli Drecuna, Dragana J. Vučićevića i izanđalog Zorana Milutinovića da lažu do besvesti narod kako je jedino Vučić pošten, a da su svi drugi pokvareni i ne poštuju Vašingtonski sporazum – koji je po ovom pitanju prošao i nema nikakvog smisla pozivati se na njega. Da li su ove političke kreature svesne kakav zločin u obmanjivanju svog naroda čine?Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.