Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentatiše: Nenad Radosavljević

Kosovska policija tokom proteklog dana sprečila je dva pokušaja krijumčarenja robe u opštini Leposavić, odnosno na alternativnim putevima. Slučajevi su zabeleženi juče u isto vreme, tačnije u 20.30 u selu Bistrica. U prvom je zaustavljeno transportno vozilo stranih registarskih oznaka, kojim je upravljao muškarac. Osim što je zaobišao prelaz Jarinje, odnosno ušao iz centralne Srbije bez prijavljivanja, kod njega je u vozilu tokom pretresa pronađeno voće i povrće. Kako navodi KP, vozilo i roba poslati su na Carinski terminal u Mitrovici. Gotovo istovremeno, na istom mestu je zaustavljeno drugo transportno vozilo u kom su službenici pronašli 20 kubnih metara drva.

Kakav zločin?!? Ma pazi, strašno! U isto vreme dva vozila i još ovo jedno vozilo stranih registarskih oznaka, pa još upravlja muškarac. I molim te krijumčari voće! A ovaj drugi zlikovac sa specijalnim vozilom (koje jedva ide) ima nameru da zatre šume… A sad ozbiljno. Šume su na Severu Kosova, ako ćemo pošteno, zatirane 20 godina bez ikakve reakcije i policije i nadležnih inspekcijskih službi i opštinskih organa, a za korist svima njima bliskih kriminalaca koji su se enormno obogatili pa organima obostranu korist u kešu uzvratili. A ovaj jadnik što trgovinom jedva othranjuje porodicu uz veliku muku nije švercovao drogu, nego voće, jer oni sa drogom i lopovlukom na veliko ne voze preko brda da se muče, nego lepo prolaze kroz punkt već razrađenim metodama i umešanošću nekih važnih “službenika” sa svih strana i sa najviših nivoa vlasti.

Kosovski premijer Aljbin Kurti najavio je danas novi paket pomoći građanima. Nova pomoć kosovske vlade biće od koristi penzionerima, socijalno ugroženima, studentima, kao i radnicima privatnog i javnog sektora. Kako je Kurti danas najavio, za mesec april će se udvostručiti socijalna pomoć. Takođe, za april mesec penzionerima će se na penziju dodati po 100 evra. Po 100 evra dobiće i radnici u privatnom i javnom sektoru, kao i studenti. „Za april ćemo udvostručiti vrednost socijalne pomoći. Penzionerima će biti izdvojeno dodatnih 100 evra za mesec april, a biće isplaćeni svi oni koji primaju penziju. Po prvi put ćemo sa 100 evra podržati sve radnike i u privatnom sektoru. U okviru ovog paketa biće izdvojeno 100 evra za preko 80.000 zaposlenih u javnom institucijama, a po prvi put će svi studenti biti podržani sa po 100 evra“, rekao je Kurti.

Ništa lakše nego narodne pare deliti tom istom narodu. Malo ovima, pa malo onima, a za pojas zadeneš. I onda te za dobročinitelja umisle i glasaju te opet a ti još za pojas zadeneš. I nemaju veze ni tvoje kule, ni tvoji gradovi jer dobročiniteljstvu se u zube ne gleda. I nema veze sva tvoja družina koja u istom trenutku zajedno sa tobom namakne isto toliko koliko si bacio narodu kao psu pa se baškari u vilama, na jahtama, u skupim automobilima i po dalekim destinacijama. Ništa nema veze, jer ti ne žališ. Kada daš onda baš daš. I znaš to da radiš. Pompezno najaviš, šepuriš se, otmeš im budućnost zaduživanjem, “za njihovo dobro”, pa im podeliš mrvice… Ovo komentarisanje sam dobro uvežbao jer imamo jedan takav slučaj već 10 godina. Svi znamo ko i svi znamo gde, pa ne moram bar i da mu ime pišem.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.