Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

NAŠ STAV

Poštovani,

Ovaj smo projekat prinuđeni da sprovedemo sami jer nas niko ništa ne pita niti nas čuje. Ni u smešnom „Unutrašnjem dijalogu“ ni u bilo kom drugom obliku nije bilo prilike za ozbiljnu i konstruktivnu raspravu i iznošenje ozbiljnih predloga ljudi neopterećenih vlašću po svaku cenu.

Svedoci smo teškog stanja u kome smo i rizika od potencijalne eskalacije u nasilje bilo kakve incidentne situacije, naročito na severu Kosova.

Ni Beograd, ni Priština, ni Brisel, ni Vašington nemaju naročito razumevanje za naše probleme niti umeju da nađu rešenje u postojećim okolnostima ili ispune koja god obećanja koja su svaki zarad svojih interesa na početku mandata vlasti davali.

Zato smo prinuđeni da jasno iznesemo potencijalne mogućnosti i svoje mišljenje o njima osvrtanjem na svaku sa namerom da svoju sudbinu vratimo u svoje ruke.
Mislim da je ovo put. Njegov početak.

Ovaj projekat ću finansirati sam sa svega 50€ za raspravu o svakom od potencijalnih rešenja pitanja Kosova i Metohije kojih za sada ima 5 prema onome što prepoznajem u izjavama u medijima i direktnom razgovoru sa upućenim ljudima koje to pitanje interesuje.

Svake nedelje, ponedeljkom ujutru ću objaviti svoja razmišljanja o jednom od mogućih rešenja i to na svom Facebook profilu Nenad Radosavljević; na Facebook stranici Nenad Radosavljević Narodna Pravda; na sajtu www.rtvmir.com Radio televizije Mir u prilogu „Reč nezavisnog vlasnika“ kao i na stranici „Komentar dana“ portala KoSSev.

Sve ono što razmenimo kao konstruktivne komentare, odgovore ili prepiske biće ugrađeno u konačni dokument koji ćemo, predlažem, nazvati „Naš stav“ kao preporuku donosiocima odluka, koji očigledno imaju nameru, a najčešće pogrešnu, ali nemaju jasan stav kako do rešenja pa čak i tako pogrešnog doći, a kamoli do ispravnog.

Ukoliko dokument ili zamisao ne želite da prolazi kroz društvene mreže pišite mi na adresu Nenad Radosavljević; Vojske Jugoslavije 26; 38218 Leposavić ili pošaljite SMS na +381644697409 ili na moj privatni email nenadnedo@gmail.com.

Nadam se da ćete imati poverenje u moje iskrene namere. Prilažem i svoj CV na linku: http://rtvmir.com/dokumenti/CV%20NENAD%20RADOSAVLJEVIC.pdf

Srdačan pozdrav.

Naš stav

Moj predlog je da pođemo raspravom po sledećim potencijalnim rešenjima i sledećim redom:

01. Proglasiti okupaciju
02. Podeliti Kosovo i Metohiju
03. Razmeniti teritorije
04. Potpisati sveobuhvatni pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine
05. Zamrznuti konflikt ili stanje kakvo jeste

Molim za dopune predloga o kojima bi mogli raspravljati pored ovih koje sam izneo. Ujutru u utorak 07.08.2018. objaviću svoje viđenje potencijalnog rešenja br. 1 Proglasiti okupaciju.

Srdačan pozdrav.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.