Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević 

Negde 2002. godine KFOR je pokrenuo inicijativu da se o njihovom trošku uklone automobilske olupine iz naselja Leposavić. Ja sam tada bio predsednik Srpskog nacionalnog veća za Leposavić i predsednik opštine, što nije važno ali znači da sam bio u toku kako je sve to išlo. Utvrđeno je operativnim radom da na teritoriji naselja Leposavić ima 73 olupine.

Tu je bilo i vršalica od pre Drugog svetskog rata i automobila zaraslih u korov koje je pojela korozija i nemačkih kamiona iz ratne reparacije iz istog rata koje nije bilo moguće, ne pokrenuti, nego isčupati sa lokacija gde su bili smešteni i već pokriveni blatom i vremenom itd.

Kada smo obavili razgovore sa vlasnicima ili olupina ili placeva na kojima su se nalazile, pristanak da se sa tih lokacija izmeste dalo je samo 5 vlasnika. Tako je projekat propao, a mi i danas živimo pored izvora zaraza i staništa gmizavaca i glodara.

Nije da ne znam zbog čega sam vam ovo ispričao, kao što je govorio Lane Gutović, jer znam da može da koristi, a štetiti neće sigurno. Jer tako je lom i olupine potpuno ispravno uspeo da sa raznih lokacija ukloni odgovoran i ozbiljan čovek, tadašnji Načelnik Generalštaba, Zdravko Ponoš.

Samo zlonamerni i kapriciozne neznalice mogu govoriti o unižavanju vojne moći uklanjanjem opterećenja i balasta na istu. To bi bilo kao da se smeće ne odlaže na deponije i ne reciklira se, nego nam stoji u dvorištima.

Puna podrška kandidaturi za predsednika od strane SSP-a za Zdravka Ponoša, ozbiljnog i odgovornog čoveka.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.