Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević 

Putari čiste saobraćajnice po prioritetima i navode da su svi glavni pravci prohodni. Da se saobraćaj u Srbiji odvija otežano i usporeno iako je smanjen intenzitet padavina, saopštio je AMSS. Pavle Pavlović iz Beograd-puta rekao je za da su sve ulice prvog prioriteta u Beogradu očišćene, a da se krenulo sa čišćenjem ulica drugog prioriteta. Iz Sekretarijata za javni prevoz za N1 kažu da ima problema u saobraćanju 13 linija gradskog prevoza u Beogradu.

Putevi Srbije objavili su deonice na kojima ima snega. Vlažan i težak sneg bez struje ostavio više hiljada potrošača. U Obrenovcu neće biti nastave. Propao kamion u Beogradu zbog pucanja vodovodne cevi. Čak 17 osoba, među kojima su i deca, zaglavljeni su duže od 24 sata na Maljenu. Zbog snega Nova Varoš, Ivanjica i Lučani proglasili vanrednu situaciju. Prethodno je zbog snega uvedena i u Sjenici.

Razumem ja da je sneg – sneg. Razumem i da se ponešto desi a da ne
može da se predvidi. Razumem i da se u određenim situacijama može biti pametan samo posle njih. Ipak, kriza društva zbog partijskog zapošljavanja, nepotizma, srušenog prosvetnog sistema, gde podobni dobijaju zvanja bez znanja, i posle upravljaju, urušava svaki segment društva. Ono što počne rušenjem Prosvetnog sistema, za posledicu ima uništenje i zdravstvenog i svakog drugog sistema vrednosti do kolapsa celog društva. Žao mi je što je u našem slučaju tako, ali tako je.

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u Obrenovcu da je trenutno 30 odsto ukupnog kapaciteta elektroenergetskog sistema van pogona, ali da će se tokom dana taj procenat smanjivati i da se u naredna dva dana očekuje stabilizacija situacije, saopšteno je iz njenog kabineta. U mnogim gradovima elektro-distibutivni sistem ima problema. Najugroženiji su i dalje Šabac i Loznica, Užice, Čačak, Kraljevo. 2.200 trafostanica je van napona, ljudi su na terenu sve vreme, od juče, i sada, trude se maksimalno da to i poprave“, rekla je Mihajlović.

To se inače može popraviti vrlo lako. Jednostavno se političarčići, koji se ne brinu ni o čemu osim o sebi, a i kada bi hteli to ne bi umeli, jer ništa ni ne znaju, uklone na izborima ili na drugi način, sa vlasti i opšti interes se da u ruke ozbiljnih, odgovornih, pametnih i poštenih ljudi. A to je do nas.

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da su odnosi Srbije i Vatikana bez otvorenih pitanja, stabilni i da ih karakteriše uzajamno uvažavanje i poštovanje, i zahvalila Vatikanu na podršci stabilnosti i prosperitetu Zapadnog Balkana, saopštila je Vlada. Brnabić je u razgovoru sa predsednikom Papske akademije za život Vićencom Paljom istakla da je jedan od osnovnih prioriteta Srbije stabilan i dobro povezan region, koji će omogućiti bolji životni standard i perspektivu njegovim građanima.

Da su je pre 10 godina pitali da li bi ovako nešto kao sada moglo da se desi pa da ona razgovara sa Vatikanom, ona to ne bi ni razumela kao pitanje, već kao podsmeh. Svesna je ona toga. Međutim, sada se već zaigrala i umislila da nešto zna, naučila je da se “načomrdi”, da se naljuti, pa da smišlja neke jezičke vragolije, da se kao šali itd. Doduše to joj tako slabo ide a tako dugo traje, da mislim da se i ona umorila. A ne samo mi.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.