Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Nezadovoljni građani Zvečana, koji su bez električne energije gotovo 48 sati, protestovali su jutros ispred zgrade Opštine Zvečan. Glavni dispečer za održavanje mrežnog postrojenja Elektrodistribucije sever, Zoran Obradović rekao je za Radio Kosovska Mitrovica, da se radi o velikom kvaru i čeka se specijalizovana ekipa za detektovanje mesta havarije, s obzirom na to da se radi o električnom vodu dugom 1400 metara, koji iz Energrtike napaja strujom veći deo grada. „Kontaktirao sam predstavnike opštine Severna Mitrovica, rukovodstvo Elektrodistribucije sever i ministra Gorana Rakića“, rekao je.

I…, i tako problem nije rešen.

Direktoru Kancelarije za KiM, Petru Petkoviću, koji je planirao da uruči pomoć i obiđe srpski narod, danas je još jednom zabranjena poseta Kosovu, prenosi Tanjug. Ovo je peti put od početka godine da je Petkoviću zabranjen ulaz na Kosovo, iako je on glavni pregovarač u briselskom dijalogu.

Ja sam siguran da tu nešto nije u redu!

Veliki broj lekara protestovao je danas ispred Centralne uprave Univerzitetskog kliničkog centra Kosova, nezadovoljan izostankom odgovora Ministarstva zdravlja na njihove zahteve za redovne specijalizacije i isplatu kovid dodataka, prenosi EkonomiaOnline. Specijalista ginekologije Nolj Smajlji (Nol Smajli) upozorio je da je zahtev za odlazak sa Кosova podnelo 150 lekara, a 167 specijalista već je u toj proceduri.

Eh da je sreće i da je zaživeo Mini šengen pa da ne moraju da odlaze daleko nego da se usreće u Srbiji.

Predsednik Crne Gore, Milo Đukanović, izjavio je da je aktuelna Vlada uspela da ugrozi građanski i sekularni karakter države, multietničku demokratiju i evropski put države, a tokom prethodnih godinu dana služila je interesima samo jedne verske zajednice i interesima dveju drugih država, preneo je RTCG. Nikada u novijoj istoriji Crne Gore nije bilo manje poštovanja Ustava, nepoštovanja zakona i manje transparentnosti u radu državnih institucija, ocenio je Đukanović i naveo da su na planu zdravstvene zaštite dobijeni katastrofalni rezultati.

Posle njega potop?! Srećom to samo on misli.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin, razgovarao je u Moskvi sa ministrom odbrane, generalom Armije Ruske Federacije Sergejom Šojguom o nastavku saradnje dve zemlje u oblasti bezbednosti. Vulin je naglasio da politika vojne neutralnosti kojoj je Srbija dosledna, omogućava da ta saradnja bude još intenzivnija.

Ima i Srbija Ministra vojnog ali je nešto sprečen da se sa kolegom sastane.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.