Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kosovska policija je uhapsila juče u Štrpcu lice sa inicijalima D.S (46) koji je pokušao da uđe u policijsku stanicu, bez dozvole policije i bez ikakvog razloga, ometajući obavljanje dužnosti i vređajući policijskog službenika na ulaznoj kapiji policijske stanice. U vezi sa ovim slučajem policija je preuzela određene radnje, uhapsila osumnjičenog i privela ga u policijsku stanicu.

Nije baš morala da se muči policija. On je već bio tu.

Svedok na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića, Ksenija Božović, nazvala je, tokom današnjeg svedočenja, Kosovsku policiju neprofesionalnom, prenosi Koha. Kako navodi taj medij, Božović je danas na sudskom ročištu u Osnovnom sudu u Prištini ispričala da kosovska policija nije ni videla čaure kada je izašla na mesto ubistva Ivanovića i da su njoj tada rekli da je Oliver preminuo od srčanog udara. Upitana da li je neko vodio računa o partijskoj kancelariji, ona je rekla da nije bilo obezbeđenja. Božović je napomenula i kako je 40 dana nakon Ivanovićevog ubistva spaljeno cveće na njegovoj spomen-ploči i da su policajci samo došli i nisu ni pogledali mesto događaja.

Svi koji se bave poslovima istrage uglavnom su opterećeni nekim tajnim i strašnim zaverama i zakulisnim radnjama. Takvi su rođeni. E pa bolje od njih ne možemo imati. Oni žive u svom svetu i nas samo instruiraju da budemo kao oni. Ima tamo neki penzionisani Spasić na Pinku. Čovek  ništa ne zna ali priča, ne prestaje. Nije taj bio ni blizu konkretnih događaja ali mu imponuje da u svojih skoro 80 godina života bude važan jer kada će još to da mu se desi. E, ovo što se danas čulo na svedočenju je isto to.

Vehbi Miftari, savetnik predsednice Vjose Osmani, pored angažmana u kosovskoj diplomatiji od 1. decembra biće „predstavnik“ Kosova pri Svetoj stolici, iako Vatikan ne priznaje Kosovo kao državu, prenosi Demokratija.

Ajde sada neka mi neko ovo objasni. Vatikan ne priznaje Kosovo a ovaj će biti predstavnik Kosova pri Svetoj stolici. Pa ko je ovde lud? Ja nisam.

Pokret Ekološki ustanak organizovao je protest na beogradskom vodoizvorištu Makiš jer će ono, kako ističu, biti ugroženo izgradnjom metroa. Ovde smo da branimo vodu, rekao je Aleksandar Jovanović Ćuta, koji smatra da su započeti radovi za metro – „fejk“. Građani i aktivisti su blokirali put i ne dozvoljavaju kamionu Milenijum tima sa gradilišta metroa da ga napusti. Inače, radovi na prvoj liniji metroa počeli su jutros, a nije bilo svečanog otvaranja, niti se iko od zvaničnika pojavio jutros na lokaciji. Bez obzira što su ovaj dan nazivali „istorijskim“.

Pojavili su se na Pinku i svim medijima sa nacionalnim pokrivanjem a to je dovoljno. Narod srpski je ubeđen da je sve u redu i da je sve normalno. Idemo dalje u blagostanje i nirvanu. Mediji su stvarnost. Naši životi su imaginacija. Daće nam još po 20€ da budemo srećni i zadovoljni!Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.