Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Zelena propusnica je od danas obavezna na svim radnim mestima u Italiji. Do sada je bila obavezna u zatvorenom, kao i u školama i za putovanja, a od danas to važi i za sve zaposlene u privatnom i javnom sektoru, kao i za one koji rade od kuće.

Vest je agencijska, ne zamerite… Ali je smešna jer nije valjda dotle došlo da je za one koji rade od kuće neophodna zelena propusnica da bi u kuću ušli. Mada u ovom ludilu i tako nešto nije za neočekivati.

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević rekla je da u toj ustanovi nema više mesta, gotovo su popunjene 100 odsto intenzivne nege, uključujući šestu koja je otvorena u subotu. Čim se otpuste pacijenti, u roku od 15 minuta na njihovo mesto se prima drugi pacijent.

Znači nije dozvoljeno uležati se jer će za 15 minuta doći sledeći. Pitam se da li je i ta protočnost osmišljena.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je kao preliminarni datum razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom određen 25. novembar, čija je tema cena gasa po kojoj bi ga Srbija kupovala od naredne godine. On je rekao da mu je generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović preneo informacije po povratku iz Moskve da će cena gasa za Srbiju zavisiti od ruskog predsednika Putina.Prema rečima Vučića, Srbija je napunila svoje skladište gasa, koje garantuje da će ga biti dovoljno do nekog vremena, ali „to je za crne dane“ i da „mrzi da takve količine troši“.

Svet u kome jedan čovek odlučuje o ceni državnih, prirodnih resursa, bez da se konsultuje sa bilo kime, jer mu se može, i u kome neki drugi čovek daje sebi za pravo da mrzi da troši količine gasa koje uopšte nisu njegove lično ili da ih troši ako mu je volja nije nikakav svet i moraće da doživi propast. Pre će se to desiti nego što će takve tipove zgaženi narod sa svojih leđa zbaciti.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal potvrdilo je optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv Veljka Belivuka i još 30 osoba, saopšteno je danas iz Višeg suda.Oni se terete za različita krivična dela među kojima su teška ubistva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

Kada se jedna kriminalna grupa “pritrapi” uopšte ne znači da oni koji su ih “pritrapili” nisu preuzeli sve iz njihovih aktivnosti i postali to isto ili predali nekom drugom. Tako je to u ovoj zemlji. Borba među sukobljenom mafijaškom konkurencijom se nekada odvijala oružjem na ulici. Sada se napredovalo jer se sofisticiranijim političkim metodama to realizuju kroz institucije kojima pobednik u sukobu upravlja.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.