Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Od početka godine do juče, u severnom delu Mitrovice, izrečeno je 308 kazni za nepropisno parkiranje, od čega je 128 plaćeno. Portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, kaže za Radio Kontakt Plus, da veliki broj ljudi nije platio kazne koje su im izrečene zbog nepropisnog parkiranja, te da to kasnije podleže raznim sankcijama, poput toga da vozači imaju problem kada treba da izvade određena dokumenta, ili neku potvrdu, i da su samim tim sprečeni da izvade ista, dok ne plate kaznu. Kazna za nepropisno parkiranje iznosi 30 evra, ali ukoliko se plati u roku od 15 dana ona može da bude manja za 50 odsto.

Nikada mi nije bilo jasno da li su kazne za saobraćajne prekršaje ozbiljan strateški pristup poboljšanju bezbednosti na putevima ili šićarenje po osnovu bržih uplata kažnjenih kao koristi policije. Neću ni da se upućujem u to jer po mom shvatanju policajci ne treba da se ponašaju kao lovci pa da nas hvataju u prekršajima prekoračenja i sl. iznenađivanjem iza grma već da nas upućuju, upozoravaju na eventualne probleme na putu i savetuju u cilju bezbednog učestvovanja u saobraćaju. Ovo 50% smanjenja kazne za promptne uplate nije baš to.

Ministar odbrane, Nebojša Stefanović, izjavio je da je laž da je predvodnik grupe zaverenika čiji je cilj da sruše predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da je spreman da odmah bude poligrafski testiran. Na konferenciji za novinare u Domu Vojske odbacio je optužbe i kada je reč o slučaju Veljka Belivuka, Jovanjice, ali i da je radio protiv predsednika Srbije.

Nisi ti bitan momče. Od početka to nisi bio. Ti si se samo enormno obogatio po osnovu poslušništva i podaničkog odnosa prema šefu a sada, ili malo kasnije, sve to moraš da vratiš i da platiš u ostatku života. Bilo ti je lepo, ali je tome kraj. U tome u čemu si uživao – uživao si samo ti i tvoji bližnji a svi drugi su se mučili i zbog toga patili. Pomiri se sa time da će ti u ostatku života jedino uživanje biti u padu tvog šefa, koji te sada ponižava, a koji će doći malo posle tvog.

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić izjavio je da neće komentarisati optužbe na račun ministra odbrane, Nebojše Stefanovića, koje su iznete u intervjuima koje je vodio član SNS, Vladimir Đukanović. “Pustite nas o optužbama Đukanovića, to ćemo mi da raspravljamo unutar naše stranke“.

Ja vodim državu, ja vedrim i oblačim, ja se za sve pitam, ja sam kao niko u istoriji, ja sam više od kraljeva i careva u istoriji Srba, ja sve mogu, ja sve znam, niko nije imao toliko prijatelja među svetskim državnicima ali ću za štetu i probleme koje sam narodu napravio da konsultujem prijatelje, saborce i saučesnike koje sam ponižavao, a sa kojima sam dobit delio… Njima 10% a meni 90%. E pa neće moći.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.