Komentar dana: Nenad Radosavljević

Šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju i pregovač u dijalogu sa Prištinom, Petar Petković je jutros izjavio: “Ono što je najvažnije što naš narod dobija ovim sporazumom je da odlaze specijalne jedinice, dolazi KFOR čime se jača rezolucija 1244, nema skidanja tablica i ono što je posebno bitno za naše ljude koje imaju KM tablice je da se one neće skidati, što je bitno za slobodu kretanja”, rekao je Petković.

Ne znam šta je tačno rekao Bisljimi ali bi njegova izjava mogla izgledati ovako:

“Naterali smo Beograd da više ne sme da skida RKS tablice građanima Kosova kada ulaze u Srbiju već da nalepnicama prelepljuju amblem. To su iste tablice i ispod nalepnice isto postoji grb i postoji RKS oznaka što znači Republika Kosovo. Srbi su još jednom pristali da se prave blesavi kao kada su onda, isto prema Briselskom dogovoru, u skupštinama opština polagali zakletvu potpisujući ispod prelepljenog grba Kosova. Dalje, naterali smo Srbe na reciprocitet koji smo smislili jer i oni prelepljuju svoj grb na tablicama kada ulaze na Kosovo. I još smo im pokazali da je i sever Kosovo deo naše jedinstvene teritorije jer smo svoje snage Specijalne policije doveli na granicu. I na kraju oni su se nekoliko dana maltretirali blokirajući sami sebe bez ikakvog efekta a sada su poraženi”.

Petre, Petre … vetre, specijalne jedinice se nisu tu “rodile” nego su onomad došle, KFOR i inače kontroliše administrativnu liniju a KM tablice ni do sada nisu skidane. I šta je tu sada pobeda Petre, Petre i u čemu je diplomatski uspeh Petre … vetre, tebe i tvog šefa koji će neuki narod preko svih svojih medija ubediti da je pobedio isto kao što je povlačenje vojske sa Kosova u vreme svog ministrovanja informisanjem 1999. ne trepnuvši prekvalifikovao u pobedu nad NATO paktom.

Aj bre beži tamo…Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.