Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Bivši predsednik kosovske Privredne komore Safet Grdžaljiu ocenio je, za Ekonomija onlajn, da je regionalno partnerstvo preduslov za integraciju u Evropsku uniju, ali samo ako se zemlje, u zajedničkim inicijativama, tretiraju kao jednake. Komentarišući govore albanskog premijera Edija Rame i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, juče u Skoplju, Grdžaljiu je nazvao političkim spektaklom. „Jučerašnji govori u Skoplju bili su i smešni i tragični, ali ovo je Balkan. Bio je to više politički spektakl, kojim je pokušano da se sakriju problemi u sve tri zemlje, ali Kosovo nije trebalo da odbije učešće i iznese svoje argumente“, rekao je Grdžaljiu.

Interesantna poslednja rečenica o skrivanju problema ili u prevodu o zamajavanju naroda. Tako se zauvek, polako ali sigurno uspostavlja jaz između onih koji vladaju zbog vlasti i sebe i onih koje ovi prvi prevare da ih na vlast jednom uspostave pa ih onda nemilice pljačkaju i pokušavaju od njih napraviti robove. Retko se u svetu desi drugačije, da na vlast dođu pošteni ljudi sa urođenom empatijom prema narodnim mukama i problemima i sve će ređe. Svet definitivno srlja u zlo a ova naša lokalno-regionalna politička boranija samo oponaša mnogo veće i mnogo moćnije ali isto pokvarene kao što su oni.

Predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da je neverovatno da sadašnja vlast „ne ume da očuva ni to što prisvoji“, komentarišući najavu odlaska italijanskog proizvodjača Geoks, iz Vranja. „Što te 2016. godine, kada je onako gromoglasno otvarao fabriku (Aleksandar Vučić) nije rekao da je to investicija koju smo mi doveli, nego to govori sada kada Geoks odlazi?

Ja sam tebi, ti si meni, pa ću ja opet tebi, ovde je važnije od 1200 radnika koji su ostali bez posla i od bačenih para na subvencije stranom investitoru-prevarantu. Uopšte nije važno da li si u ovom slučaju baš ti jer mnogo toga i jesi upropastio. Naravno tvoje bahato vladanje nije ni blizu ovog ludila ali se tvoje vladanje nikada više ne sme desiti jer si ugasio narodni entuzijazam iz vremena Đinđića, zaustavio promene, uništio čitavu ideologiju jedne napredne generacije i vratio na vlast one koji su vladali pre 2000-te i koji vladaju i danas. Kad jednom iz ovog haosa ipak izađemo nikako ne bi bilo dobro da i ti budeš negde tu.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.