Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kosovska vlada uvela je novi – blaži set mera u borbi protiv pandemije koronavirusa koje stupaju na snagu danas. Nošenje zaštitnih maski je i dalje obavezno, ali postoje i izuzeci.Građani nisu u obavezi da nose masku tokom šetnje na otvorenom kada su sami, tokom vožnje kada su u vozilu najviše četiri osobe, tokom trčanja, vožnje bicikla i vežbanja, kao i kada neko jede ili konzumira tečnost.

Stvarno nisam znao da tamo negde postoje neki ljudi koji su smislili da masku treba da nosiš i kada si sam dok šetaš, dok trčiš, voziš bicikl, dok vežbaš, jedeš ili piješ… Ma strašno da strašnije ne može biti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je medicinsku struku da donese što pre odluku o uvođenju treće doze vakcine i o mogućnosti da se mešaju različite vakcine. Uskoro ćemo imati i petu vakcinu, „Moderninu“ smo nabavili i ona nam stiže od oktobra, najavio je Vučić. Nemamo problem sa vakcinama“, rekao je Vučić. Zamolio je lekare da donesu što pre tu odluku i poručio svima koji pričaju protiv vakcina da ne budu toliko neodgovorni, jer oni koji su vakcinisani imaju 95 odsto više šansi da prežive od onih koji nisu vakcinisani.

I sada kada neko čuje ovu njegovu priču, nekoliko puta tokom dana, sa raznih medija, on poveruje da je to istina. Mogao je on da kaže i da je 99% ili 92% ili bilo koji drugi procenat jer nijedan nije tačan a teško je to i proveriti. U svakom slučaju onima koji ispadnu iz njegovih procenata sigurnih od pandemije sasvim je svejedno što su onih njegovih 95% preživeli.

Direktor policije Vladimir Rebić daje svoj iskaz u Višem tužilaštvu u Beogradu u sklopu istrage koja se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Gorana Papića, nezvanično saznaje N1. Podsetimo, on se tereti za zloupotrebu službenog položaja, odnosno zbog toga što je 15. aprila 2020. godine izdao nalog načelniku beogradske policije da se momentalno vrati zaplenjeni blindirani automobil Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka.

Ovo nije glava kriminalne vlasti već njen rep i od sve velike priče o kriminalizovanoj strukturi u policiji sve je spalo na vraćanje zaplenjenog džipa. A i to će jednom samo da nestane iz novinskih stubaca i medijskih izveštaja.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.