Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Od početka ove godine, na meti vandala našlo se 12 objekata Srpske pravoslavne crkve na Kosovu. Poslednji slučaj zabeležen je u kameničkom selu Donja Šipašnica.

Niti je ova vest potrebna da bi Albance generalno opisala kao vandale jer to nisu, niti je potrebna da nas opiše kao stradalnike da bi se napravio politički kontrast u našu korist. Ona je potrebna da jasno da do znanja strukturama policije, EULEX-a, KFOR-a i svima kojima je to u mandatu da su ovakvi problemi nedopustivi, da izgrednici moraju biti sankcionisani i da konačno treba da počnu da rade svoj posao za koji primaju velike plate.

Kosovski premijer, Aljbin Kurti, objavio je slike sa obuke Kosovskih bezbednosnih snaga zajedno sa američkom vojskom, vežbe koje se odvijaju u okviru „Defender Europe 21“. Kurti kaže da Kosovo po prvi put služi kao domaćin u vežbi koju na svojoj teritoriji vodi američka vojska. Dalje navodi da vojnici KBS pokazuju posvećenost i profesionalnost u raznim vežbama koje su deo “Defender Europe 21“. “Kosovo prvi put služi kao zemlja domaćin za vežbu koju na svojoj teritoriji vodi američka vojska. 

Populizam i ništa drugo. Počeće i on da deli pare građana građanima kao ovaj naš… Još za neki dan i kreće. Redove pred bankama ne prekidajte… Kad ste već tu.

Šef AAK-a, Ramuš Haradinaj, nakon sastanka sa premijerom Aljbinom Kurtijem rekao je da su sa šefom vlade razgovarali o važnim temama za Kosovo. „Tema je bila dijalog. Čuli smo stavove premijera i izrazio sam svoju zabrinutost. Prisustvo SAD je preko potrebno, bilo bi korisno imenovati američkog izaslanika za dijalog. Lajčak je nizak nivo zastupljenosti za našu agendu“.

Zavisi kako ga ko doživljava. Ovaj naš se skoro kune u njega jer je nekada davno Lajčak rođen u prijateljskoj zemlji. Nekoj, a ni sam ne zna u kojoj… I sam Lajčak bi da se revanšira prijateljskoj zemlji… Nekoj, a ni sam ne zna kojoj. On je diplomata koji nema osećanja. Srećna okolnost po obojicu je to što ih ni ovaj nema. Razgovaraju, pregovaraju, večeraju… Pa onda večeraju i razgovaraju… Najavljuju sastanke, obećavaju, daju izjave i opet radno večeraju… Mislim da im uopšte nije loše. Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.