Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Na jučerašnjoj sednici Vlade Kosova odlučeno je da se ugostiteljima na Kosovu od danas omogući da rade do 22 sata uveče, a kada je u pitanju dostava hrane, oni koji budu imali posebne dozvole moći će to da rade i nakon 22.30 časova.

Znači korupcija. A to nije bilo u Kurtijevoj platformi pred izbore?

Ministar zdravlja Arben Vitia kaže da se pregovori o pružanju vakcina protiv Covid-19 nastavljaju. Rekao je da će se proces vakcinacije intenzivirati narednog meseca, kada se očekuje dolazak drugih doza vakcina. „Pregovori sa kompanijama za vakcine su u toku i na pravom putu“, rekao je Vitia. „Proces vakcinacije je takođe u toku i od maja će se intenzivirati dolaskom novih vakcina. Situacija pre 7. aprila ostaje neprihvatljiva“ rekao je on.

Samo populizam, politika i ništa. Ko je i kada bio i šta je radio pre, nije ni važno. Važno je šta sada radiš. A ne radiš ništa.

Potpisivanjem Briselskog sporazuma, pre osam godina, Beograda i Priština preuzeli su međunarodne obaveze, a sve što je dogovoreno mora biti i primenjeno, kaže portaprol EU Peter Stano. Povodom osme godišnjice od potpisivanja Briselskog sporazuma, Peter Stano u izjavi za Tanjug posebno naglašava da EU očekuje od Kosova da poštuje svoje preuzete obaveze da će primeniti dogovoreno tim sporazumom. „Kosovo je ušlo u sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština. Sporazum o tome je postignut u dobroj volji svih strana i nikada nije povučen“, naglašava Stano.

U redu. I šta ćemo sada kada oni neće? On reče i uteče.

Stakla na ulaznim vratima zgrade osnovne škole „Branko Radičević“ u Obiliću polomljena su, a u hodniku škole je više kamenica kojima je gađan ulaz zgrade, preneo je RTS-u direktor škole Aleksandar Popović. Oštećenje su primetili jutros kada su došli na nastavu.Slučaj su prijavili policiji od koje očekuju da rasvetli slučaj.

Mislim da je najpametnije da se meštani obrate Petru Petkoviću i Kancelariji za “njih” pa da oni upute oštar protest protiv izgrednika, da pozovu policiju da istraži slučaj i da izgrednike kazni. To ti je to.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.