Kako je ubijen 27-godišnjak u Mitrovici? Ubistvo oko sadnice lešnika

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog osim naslova koji je adaptiran)

Tragični slučaj dogodio se u subotu na zelenoj pijaci u Mitrovici, gde je ubijena 27-godišnja žrtva V. F., a ranjene još dve osobe, L. F. (Lj.F.) i prolaznik – A. A.

Na zahtev tužilaštva, sud u Mitrovici je odredio meru zadržavanja od 30 dana osumnjičenom Š.A. (Sh.A.), koji je kao kupac mladice osumnjičen za krivično delo teško ubistvo.

U predmetu se navodi da je u početku između njih započeo fizički sukob, gde se prema predmetu u koji je Kallxo.com imao uvid, kaže da je osumnjičeni lišio života V. F., usled fizičkog sukoba između njih, kada osumnjičeni Š. A., izvlači pištolj nanevši ozbiljne povrede žrtvi, usled čega žrtva V. F. umire u Regionalnoj bolnici u Mitrovici, izveštava Kallxo.com.

U predmetu su opisane i druge radnje osumnjičenog, Š. A., koji je, kako je navedeno u predmetu, koji je dostavljen Kallxo-u, takođe pucao u pravcu strica preminulog, nanevši ranu na levoj strani struka, kada je takođe povređen prolaznik.

U slučaju je saslušano nekoliko svedoka, dok se očekuje da će biti saslušano još najmanje sedam, za koje se u odluci navodi da poznaju okrivljenog, a koji još nisu procesuirani u tužilaštvu, pa iz ovih razloga sud nalazi da bi, ako isti bude pušten da se brani sa slobode, mogao uticati na ove svedoke.

U obrazloženju izricanja mere bezbednosti osumnjičenom Š. A., sudija Alji Kutlovci ocenio je da bi druge blaže mere bile nedovoljne za uspešno sprovođenje krivičnog postupka, sprečavanje uticaja na svedoke ili ponavljanje krivičnog dela ili ukidanje krivičnog dela. Branilac okrivljenog, advokat Mahmut Haljimi, takođe je bio prisutan na ročištu.

Rekao je da ne želi da se izjašnjava o kvalifikaciji krivičnog dela, ali nije osporio predlog tužioca svestan da se dogodio tragični slučaj.

„Izjavljujem da je jasno da se govori o jednom tragičnom i neočekivanom slučaju. Dogodila se prepirka koja je prvo eskalirala napadom opasnim sredstvima od strane sada pokojnog, nanoseći okrivljenom povredu na vrlo vitalnom delu. U ovim okolnostima trenutno se ne mogu izjašnjavati o pravnoj kvalifikaciji krivičnog dela. Ne sporimo predlog tužioca, ne preostaje mi ništa osim da sa ovog mesta u moje ime i u ime mog klijenta da izrazim saučešće porodici preminulih zbog gubitka voljene osobe“, rekao je Haljimi.

Š.A. se u potpunosti složio sa rečima svog branioca. Ova preliminarna odluka suda takođe se zasnivala na zapisnicima sa saslušanja svedoka i samog okrivljenog, kao i na odluci o pokretanju istrage.

Svedok Lj.R. (policajac), izjavio je da je sa osumnjičenim „otišao na pijacu, dok su se približavali mestu gde je oštećeni prodavao sadnice, osumnjičenog je zanimala sadnica lešnika i tokom razgovora sa prodavačem koji je sada oštećeni, ovaj je počeo da podiže glas na njega. Na trenutak je prodavac rekao da sačekamo ovde, on je otišao tamo i vratio se zajedno sa drugom osobom koja je počela da napada osumnjičenog Š.A., udario ga makazama za voće“, kaže se u sudskoj odluci, za pritvor osumnjičenom Š. A., prenosi Kallxo.com.

Stric pokojnika, Lj.F., izjavio je da je pokušao da spreči događaj, ali da je, prema njegovim rečima, bratovljev sin, sada pokojni, već pobegao.

„Hajde do ovde, i otrčao je u pravcu mesta gde prodaje sadnice, ja sam ga odmah uhvatio da ga zaustavim i da znam šta se dešava, ali mi je pobegao, otišao je ispred kamiona i video sam grupu ljudi kako se gura… i zatim je opalio pištolj, približio sam se i video sam jedno lice sa oružjem u rukama i bratanca V.F., ispruženog na zemlji. Rekao sam mu, ubio si mi bratanca, on je uperio pištolj u mene i gađao je i mene i pogodio me je u stomak…“, izjavio je Lj.F., kaže se u odluci suda.

Jednomesečni pritvor osumnjičenom za ubistvo na pijaci u Južnoj Mitrovici

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.