Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Lider LDK Ljumir Abdidžiku sastaće se danas sa parlamentarnom grupom svoje stranke kako bi razgovarali o pitanju izbora predsednika Kosova, a zatim i odlučili da li će glasati za Vjosu Osmani prilikom izbora na tu funkciju, prenosi Reporteri. Zamenik predsednika LDK Ljutfi Haziri najavio je posle jučerašnjeg sastanka predsedništva da će danas uslediti sastanak sa poslanicima LDK kao i odluka o izboru predsednika Kosova. Haziri se juče u jednom od restorana u Prištini sastao i sa bivšim visokim funkcionerom LDK Agimom Veljiuom. Prema saznanjima albanskih medija Veljiu se protivi podršci Osmani i glasanju poslanika LDK za njen izbor. Veruje se da je sastanak Hazirija sa Veljiuom pokušaj da se omeška njegov stav, kako bi LDK mogla da donese jednoglasnu odluku.

Stvari za sada teku upravo onako kako sam predvideo. Šta god ja mislio o Haziriju on je ipak dovoljno pragmatičan da razumno postavi izglasavanje Vjose Osmani, koja je iz njihovih redova, za predsednika pre nego da uđe u avanturu novih izbora gde bi još gore prošli nego sada.

Vakcine su naša jedina šansa za izlazak iz pandemije, koja je odnela previše života. Ipak, u Srbiji su brzo postale predmet šala. Znamo da je odziv studenata za vakcinaciju jako nizak, što potvrđuje i snimak na kojem grupa mladih igra kolo uz „antivakserski“ narodni hit. Mnogima u Srbiji nije do igre i veselja, ali studenti ipak pronalaze mesta za zabavu. To samo po sebi ne čudi, jer ne možemo očekivati da mladi odjednom izgube želju za provodom. Ali kada se stvari stave u kontekst situacije iz Kragujevca, grada u
kojem gotovo nijedan student nije došao na vakcinaciju, snimak postaje zabrinjavajuć. Policija je nedavno upala u Studentski grad, gde se veći broj studenata okupio na otvorenom. Razbijaju se i korona žurke širom Srbije.

To što studenti rade uopšte nije “šala”. Njihova “igra i veselje” uopšte nisu to. To što oni rade je bunt i protest protiv ludila. I to uopšte nije njihova zabava i provod nego pokušaj da, pa skoro perfomansima, skrenu narod (i čovečanstvo) sa puta u beznađe i robovsku poziciju prema vlastodršcima.

Italija će uvesti petodnevni karantin putnicima iz zemalja članica Evropske unije, rekli su izvori iz ministarstva zdravlja te zemlje.Svaki putnik iz EU moraće da uradi test pre polaska, poštuje petodnevni karantin, a potom da ponovo uradi test, što je mera za putnike iz zemalja izvan EU, precizira isti izvor.

Pa šta će tamo kada mogu u Srbiju bez problema? Uzgred se vakcinišu, dobiju sertifikat, provedu se jeftino i vrate se nazad. Još uvek nisu shvatili da je Srbija pod Vučićem centar sveta i blagostanja današnjice.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.