Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Ekshumirani posmrtni ostaci iz masovne grobnice Kiževak, poslati su na DNK analizu Međunarodnoj komisiji za nestale osobe, izjavio je za Radio Kosovo koordinator Vladine komisije za nestala lica Kuštrim Gara. „Očekujemo da uskoro dobijemo rezultate DNK analize, nakon čega ćemo odlučiti kako dalje“, rekao je Gara za Radio Kosovo. Gara je pojasnio da će iskopavanja u Kiževaku biti nastavljena kada se steknu vremenski uslovi, najverovatnije krajem marta.

Nema opravdanja ni za čije zločine. Svako ko je u ovome, ako je to tako, učestvovao od ubijanja preko transporta do zakopavanja, mora da odgovara i snosi posledice. Ako već od Boga nije.

Od tri minuta koliko im je trebalo do magistralnog puta, posla i škole sada putuju petnaest kilometara. Stanovnici sela Gornji Krnjin u opštini Leposavić, najmnogoljudnijem selu umesto da napreduju suočavaju se sa novim problemima. Od kada im je nabujali Ibar odneo most, život im se u mnogome promenio.

Nije im nabujali Ibar odneo most već glad za profitom vlasti bivšeg gradonačelnika Dragana Jablanovića koja je za 90.000 evra postavila potporni stub mosta, za realnu vrednost rada i materijala od 10.000 evra, ukošeno – pa je most pao.

Koalicija Za budućnost Nikšića, u kojoj su okosnica DF i Socijalistička narodna partija je proglasila pobedu i saopštila da može da formira vlast sa trećeplasiranom listom premijera Krivokapića i predsednika skupštine Alekse Bečića. Lider DF Andrija Mandić i predsednik Izbornog štaba koalicije Za budućnost Nikšića proglasio je sinoć pobedu i naglasio da će sa listom Alekse Bečića i premijera Zdravka Krivokapića formirati vlast. Posle 20 godina vlasti Mila Đukanovića u ovom gradu on je poražen, rekao je Mandić.

Euforičan kao gazda A.V. neumeren i bahat kao isti i naravno pokvaren kao taj potencira razlike koje ne postoje između Srba i Crnogoraca, kao doskorašnji lider im Milo Đukanović, sa namerom da po nalogu sadašnjeg šefa isprovocira sukobe među istima ili bar međusobnu mržnju ili bar rušenje napredne i poštene vlade Krivokapića, Abazovića i drugih. Nadam se da u tome neće uspeti. Ni u čemu od pomenutog redom.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.