Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kosovska vlada odlučila je da ukine KS tablice i obaveže vozače da pri sledećoj registraciji, a najkasnije do septembra 14. izvade RKS registarske oznake. Međutim regularnih tablica nema, te se vade probne – papirne sa kojim, kako pišu mediji, a kako ujedno svedoče za KoSSev čitaoci, nije dozvoljeno da se napusti teritorija Kosova. Građani Kosova već duže od mesec dana ne mogu da izvade regularne tablice. Do toga je došlo usled nedostatka ugovora o isporuci registarskih tablica, potvrdili su iz Agencije za civilnu registraciju kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova za lajmi.net. Kako prenosi Gazeta Express, ove tablice mogu jedino da se koriste na teritoriji Kosova, tj. onemogućeno je vlasnicima ovakvih tablica da vozilom izađu sa Kosova.

Ovo sve jasno govori o briselskim razgovorima (tehničke razgovore vodili oni kojih se naši problemi ne tiču i koji rade za privilegije i ekstremnu ličnu korist u Kancelariji za KiM) koji nisu imali nikakvog smisla i koji su proizveli sve osim normalizacije života na KiM, što su iskreni i normalni od tih razgovora očekivali. 

Kosovski Hidrometeorološki Institut (KHMI) najavljuje da se narednih dana (u periodu do 12. februara) mogu ponovo očekivati poplave usled kiše i topljenja snega. Kao rezultat kiše i topljenja snega u planinskim oblastima sliva Belog Drima očekuje se značajan porast nivoa vode i dotoka, pa su moguće bujične i rečne poplave u nižim predelima. Veća količina i jače padavine se očekuju u Metohiji i u slivu Ibra.

A mi ih spremni čekamo. Kao i pre sto godina. Mada je Srpska lista za ovo vreme svoje diktature uspela, bez po muke, da taj kontinuitet državnog (ne)činjenja očuva u potpunosti ili da ga čak unapredi u još gore. 

Ministar odbrane Srbije, Nebojša Stefanović, preneo danas posle sednice Nacionalnog saveta bezbednosti, da je na sednici posebna pažnja bila posvećena aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, koju je ocenio sve složenijom.

Ene, ovaj progovorio?! Kada mu je juče šef bio pored njega, ne sme ni da bekne. I svima nam izgleda kao poltron i ulizica, što i jeste. Ali kada izađe sa konferencije, sastanka ili skupa gde ga ovaj ponižava, kao i sve oko sebe, garant pomisli: Pričaj ti šta hoćeš ali moji i tatini milioni evra su samo moji. Ćao…

Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je danas da sledi nastavak akcija hapšenja započetih prethodnih nedelja, protiv svih kriminalnih grupa, kao i da će biti oštro sankcionisani svi pojedinci iz redova države koji su na bilo koji način sarađivali sa organizovanim kriminalom.

Ja jedva čekam da vidim ko su ti pojedinci iz redova državne vlasti koji su sarađivali sa organizovanim kriminalnim grupama, mada svi znamo koji su stvarno. Ali ajd’ neka misle da su nas obmanuli i da smo naivni. Ti predstavljeni neće, kao nebitni, biti ni primećeni kada posle pompe, pri ulasku na prednja vrata suda, izađu na zadnja neprimećeni i odu da uživaju u životu.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.