Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Američki stručnjak za balkanska pitanja, Dejvid Fillips, smatra istorijskim uspostavljanje diplomatskih odnosa između Kosova i Izraela. Prema njegovim rečima, ovaj potez Izraela je poruka državama koje ne priznaju Kosovo da učine to. Fillips za RTV Dukađini kaže da je ovaj čin definitivno istorijski korak.

Za Srbiju je, na istom sastanku, nadobudni joj predsednik, koji je tamo ličio na miša, obezbedio istorijske ključeve, istorijsku poruku od bivšeg predsednika Amerike i istorijsku olovku.

U zajedničkoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal, organizacionih jedinica MUP-a i BIA, uhapšeno je i zadržano 16 osoba, osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja krivičnih dela, otmica i teško ubistvo, izjavio je jutros tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić. Zamenik načelnika UKP i vršioca dužnosti SBPOK Ninoslav Cmolić izjavio je danas da je jutrošnjom akcijom hapšenja organizovane kriminalne grupe, koja se krila iza navijačke grupe Partizana, pokazano da u državi nema zaštićenih i da se neće tolerisati nikakve kriminalne orgnizacije.

Svuda se u svetu ratuje između kriminalnih grupa sa neizbežnim posledicama u obliku ljudskih žrtava i decenijama one prevladavaju jedna drugu i nove očiste sa scene stare. One koje su bolje uvezane sa državom obično izađu kao pobednici. Najsigurnije ipak pobeđuje ona koja upravlja državom.

Sveti arhijerejski Sabor SPC na kome će biti izabran novi patrijarh biće održan 18. februara i trajaće sve dok ne bude izabran patrijarh, a verovatno će biti održan u kripti Hrama svetog Save, rekao je za Tanjug mitropolit dabrobosanski i čuvar patrijaršijskog trona SPC Hrizostom. U izbor za patrijarha mogu ući 30 arhijereja naše crkve koji imaju najmanje pet godina eparhijske službe Patrijarh se ustoličava u Sabornoj crkvi u Beogradu drugi ili treći dan po izboru.

Tužno je što je to tako ali je sigurno da će rezultat izbora u SPC u smislu da li će pobediti prosvetovna ili produhovna opcija jasno pokazati koliko ćemo još dugo biti pod diktaturom.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.