Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Više desetina građana Kosovske Mitrovice okupilo se jutros nešto posle 08:00 na mestu gde je ubijen Oliver Ivanović kako bi mu odali počast i zapalili sveću. Dejan Nedeljković iz Kosovske Mitrovice zajedno sa bivšim članovima Ivanovićeve GI SDP, Markom Jakšićem, zahvalio se građanima koji su se ovog jutra okupili ispred prostorija GI SDP u vreme kada je i Ivanović ubijen, kako bi mu odali počast i zapalili sveću. „Mitrovica nikada neće biti slobodan grad dok ne saznamo ko su ubice Olivera Ivanovića i nalogodavci“, zaključuje Nedeljković. „Čini se da sve zainteresovane strane u pronalaženju počinioca i nalogodavca ovog teškog dela rade na tome da se sam čin zaboravi“, poručio je potom Marko Jakšić. Jakšić ocenjuje i da je malo verovatno da će se istina saznati sve dok se u Srbiji ne promeni vlast.

I na kraju ključna rečenica o tome da se istina neće saznati sve dok se ne promeni vlast u Srbiji. Ostalo rečeno na raznim mestima od strane raznih zvaničnika je samo poza i tek reda radi.

U srpskim sredinama na Kosovu u toku prethodna 24 sata preminulih nije bilo, dok je od ukupno 30 testiranih uzoraka, 10 pozitivno na koronavirus, saopšteno je iz gradskog Kriznog štaba Severne Mitrovice.

Tačno se virus od vakcina uplašio. Naročito od ovih kineskih na putu kroz Agenciju za lekove prema Raški.

Avion sa tovarom od milion doza kineske vakcine Sinofarm sleteo je na beogradski aerodrom Nikola Tesla, a dočekao ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je najavio da će od ponedeljka stići još novih 19.500 vakcina „Fajzer“, a u utorak 250.000 „Sputnjik V“. Najavio je i da će novinari biti uvršteni na prioritetnu listu za vakcinaciju.

I dodao da je on lično obezbeđivanjem vakcina spasio desetine a možda i stotine hiljada naših života. Jer je pametan, ima iskustva i odmah je sve znao šta će i kako sa vakcinama biti. Kakav narcis, kakav pozer i kakav folirant i bestidnik.

Šta znači kad predsednik Vučić dočeka kinesku vakcinu koja još uvek nema dozvolu Agencije za lekove Srbije, ne dovodim u pitanje kvalitet bilo koje vakcine, ali treba da postoji neki redosled, ako je dočekao Vučić, on je praktično odobrio tu vakcinu, sve ostalo je formalnost, kaže novinar nedeljnika Vreme Andrej Ivanji. Kaže da ima potpuno poverenje u Agenciju za lekove, ali…

Ne treba se ustručavati reći istinu o stanju u našoj zemlji, bez obzira o kome se radi. A istina je da su sve državne Agencije u ovoj zemlji pa i ova pod apsolutnom diktaturom jednog čoveka i da će bezrezervno uraditi sve ono što on od njih traži. Zato ne sme biti ali, jer to ali krije suštinu teškog problema u kome smo.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.

Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.