Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kosovska ministarka spoljnih poslova, Meljiza Haradinaj Stubla, izjavila je da je Srbija tajno i nezakonito, švercom farmaceutskih proizvoda, flagrantno prekršila briselski sporazum. Naglasila je da je „Srbija ugrozila nacionalnu bezbednost i suverenitet Kosova, nepoštovanjem napora Vašingtona i Brisela da normalizuju odnose“. „Takođe se umešala u stabilnost, mir i bezbednost u regionu. Očekuje se adekvatna međunarodna reakcija“, poručila je Haradinaj Stubla.

Isti su oni koji snabdevanje vakcinama bilo koga i bilo gde smatraju švercom i flagrantnim prekršajem kao i oni koji to smatraju „političkim ulovom” i pokušavaju da to predstave patriotskim činom u biračkom telu samo „svojih Srba” a onda kao pobedu nad nekim tamo drugima koja je isto populistička i vredi samo među „svojim Srbima”.

„Navikli smo da tokom svake predizborne kampanje u Prištini glavna meta napada bude Srbija, ali ničije političke ambicije ne smeju da budu iznad zdravlja i života ljudi”, poručio je sinoć direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković. „Naša je obaveza da obezbedimo dovoljne količine vakcina za sve građane, bez izuzetka”, ističe se u saopštenju iz Kancelarije za KiM. Prema rečima Petkovića, upravo je zbog toga nezamislivo da neko politiku stavlja iznad očuvanja života i da u trenutku kada se čitav svet bori sa pandemijom koronavirusa, kada se bližimo cifri od dva miliona preminulih, neko želi da se „obračunava sa vakcinama i sprečava imunizaciju“.

I sada ajde kaži da ova izjava nije za Kosovo u sastavu Srbije, što lepo zvuči svima koji gledaju Pink, RTS i čitaju Informer i mnoge druge slične. I sada reci da ovaj mali Petković nije naslednik i sprovoditelj politike regionalnog ujedinitelja koji jeste bio deo egzekucionog odbora upravo razjedinjavanja, mržnje u regionu i najposle stradanja ali se sada „promenio”. Ako to kažeš onda si Srbomrzac i Domaći izdajnik. A upravo je tako… Ovi su sve uništili i sada nastoje da to isto ponove. Ako je nekada bio poslednji čas da odu sa vlasti i nestanu onda je taj čas upravo sada.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je danas da bi tokom januara trebalo u Srbiju da stigne još 76.000 ili 77.000 Fajzerovih vakcina i najavio da bi u januaru trebalo da bude vakcinisan najveći deo zdravstvenih radnika u kovid sistemu.

Pa „brate” primale se igle i ranije iz raznih razloga, ali niko od toga nije pravio kampanju i dramu. To ovi vakcinolozi hoće da obmanu građane kao decu pa da ovi potrče da je prime, a da narod vakcine plati, farmaceutska mafija to sve strpa u džakove, a lobisti u džepove. Kao ovi naši na čelu sa šefom im. Jeftino i pokvareno.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.