Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, obišao je danas novoizgrađenu PCR laboratoriju u severnom delu Mitrovice, u kojoj se obrađuju uzorci testova na koronavirus iz svih sredina sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu. Novoizgrađena PCR laboratorija izgrađena je sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za KiM, i u njoj se na dnevnom nivou obradi i do 250 uzoraka sa celog Kosova.

Tako su nam lepo završili za snabdevanje strujom, kao i pre za mts D.O.O.  Dragi moji Srbi sa KiM, ne bojte se, to ništa ne boli. Samo te predaju, ti budeš usisan u sistem i posle opet glasaš za Srpsku listu. Da oni žive lepo, da se bahate po Beogradu, a ti da se zlopatiš u novim normalnostima koje nećeš.

Na sastanku kosovske vlade doneta je odluka o ponovnom uspostavljanju Kosovske lutrije, a ministarka finansija Hikmete Bajrami tokom predstavljanja Nacrta zakona, rekla je da odluka ne uključuje ponovno otvaranje kladionica, kazina i drugih vrsta igara na sreću. „Kosovska lutrija ima pravo da organizuje samo dve vrste igara, digitalnu i trenutnu. Postoje 62 radnika koji su ostali bez posla i ovim zakonom su automatski vraćeni na posao“, kazala je Bajrami. Kazala je da je kosovska vlada akcionar Kosovske lutrije i da je njeno nadzorno telo odbor koji ima četvorogodišnji mandat.

Malo je za „crne fondove”, droga, avioni, abortusi, trgovina ljudima, prostitucija, oružje… Ovo je ipak sigurnije… Ti sediš, a ono ti kaplje. Narod daje i čeka srećku, a ti uživaš u blagodatima srećki koje su sve tvoje. Narode blentavi.

U toku jučerašnjeg dana kosovska policija registrovala je dva slučaja u većinski srpskim sredinama – dok je u Gračanici izvršena teška krađa, u Zubinom Potoku je nepoznata osoba oštetila auto u privatnom vlasništvu. Kosovska policija uhapsila je juče u Gračanici osobu osumnjičenu da je istog dana ujutru nasilno ušao u jedan market i ukrao cigarete. Kosovska policija nije saopštila vrednost ukradene robe. Odlukom tužioca osumnjičeni je priveden nakon što je ispitan. U Zubinom Potoku, sa druge strane, policiji je prijavljeno da je nepoznata osoba oštetila parkiran auto ispred pekare. Iz policije preciziraju da je automobil ogreban, te da je slučaj pod istragom.

Kradu se milioni a oni se bave trivijalnim incidentima?! Kakav kapacitet, takav i rezultat. Sve zajedno, nema tu ni tri čoveka da znaju svoj posao. To će se svima nama obiti o glavu, ali njima neće. Odneće pare i uživaće u njima.

Predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, izjavio je kako očekuje da bi razgovori opozicije i vlasti uz posredovanja Evropskog parlamenta mogli da počnu u martu, navodeći da bi na njih trebalo da bude pozvana sva „relevantna opozicija“. On je rekao da narod očekuje od opozicije da pokaže jedinstvo u borbi za izborne uslove i povodom pregovora sa vlastima. Đilas je rekao da nema nikakav lični problem sa predsednikom Narodne stranke, Vukom Jeremićem, i da je logično da ne misle isto o svim pitanjima jer pripadaju različitim strankama. Đilas je naveo da je česta meta jer vlasti žele da sakriju situaciju sa korona virusom i zaduživanja predviđena novim budžetom, zbog čega će svako novo dete čim se rodi u Srbiji dugovati 8.000 evra.

Niko se ne bavi izbornim uslovima osim onih koji su zainteresovani da učestvuju na sledećim izborima. Narod je apatičan i ne interesuje ga ništa, osim onog što mu je na stolu. Mnogo godina je prošlo u neobaveštenosti i neobrazovanju inače. Teško je to sve popraviti. Ko god to da pokuša ima moju podršku. Ali verujte, samo moju i sličnih meni, kojih je premalo. Srećno.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.